7 Ιουλίου 2020

Η Κούβα αναφέρει αύξηση των πωλήσεων των επιχειρήσεων στην Ειδική Ζώνη Ανάπτυξης στο Mariel

Αβάνα, 29 Ιουνίου (Prensa Latina) - Η Κούβα ανέφερε σήμερα αύξηση των πωλήσεων των μικτών και εθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη  Ειδική Ζώνη Ανάπτυξης Mariel (ZEDΜ),  πράγμα που επιτρέπει σε αυτές τις οντότητες να εξασφαλίσουν ένα μέρος του συναλλάγματος που χρειάζονται.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών, Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεχάντρο Γκιλ, σχολίασε αυτήν την ευνοϊκή τάση και επεσήμανε ότι  αυτή η συμπεριφορά αποτελεί άμεση πηγή υποκατάστασης των εισαγωγών.

Παρόλο που η οικονομία του νησιού έτρεξε τους πρώτους έξι μήνες του έτους υπό συνθήκες έκτακτες, είπε επίσης ο επικεφαλής Οικονομίας και Σχεδιασμού, εγκρίθηκε (η εγκατάσταση στο Mariel)  12 επιχειρήσεων με ξένο κεφάλαιο και εκτιμάται ότι το εξάμηνο  θα κλείσει με 15.

Σε αυτό το στάδιο, τόνισε ο Γκιλ, η εντατικοποίηση του αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών  και η πανδημία Covid-19  καθόρισαν την κατάσταση, καθώς ήταν απαραίτητο να σταματήσουν δραστηριότητες όπως ο τουρισμός και  ταυτόχρονα μειώθηκαν, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές .

Παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της εργασίας της κυβερνητικής επιτροπής του Εθνικού Προγράμματος κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, καθώς και των προγραμμάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας, εμπορικής ψύξης, μετρολογίας και σχολικών γευμάτων του Υπουργείου Εσωτερικού Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια