17 Ιουλίου 2020

Το κουβανικό φάρμακο για τη θεραπεία του Covid-19 στην Ινδία

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Biocon επιβεβαίωσε σήμερα την κυκλοφορία του φαρμάκου Itolizumab, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κουβανικό Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας για τη θεραπεία σοβαρά ασθενών με Covid-19.

Η Biocon έλαβε πρόσφατα έγκριση από την Ινδική υπηρεσία "Γενικό Ελεγκτή Φαρμάκων" με σκοπό την εμπορία αυτού του φαρμάκου ψωρίασης Itolizumab (Alzumab) για επείγουσα χρήση στην Ινδία σε σοβαρά ασθενείς με Covid-19.

Η έγκριση δόθηκε για την ενέσιμη μορφή του φαρμάκου για τη θεραπεία του συνδρόμου απελευθέρωσης κυτοκίνης σε ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας με το Covid-19, ανέφερε ο ιστότοπος Pharmaceutical Technology.


Το  Itolizumab είναι ένα μόριο που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Αβάνας για τη θεραπεία των λεμφωμάτων και των λευχαιμιών.  Το μονοκλωνικό  αυτό αντισώμα αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου ιατρικής φροντίδας στο Covid-19 στο νησί της Καραϊβικής και το 2014 έλαβε το Εθνικό βραβείο της Ακαδημίας Επιστημών της Κούβας,

Το 2015 έλαβε και το χρυσό μετάλλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και είναι ικανό να εμποδίσει τον πολλαπλασιασμό και την ενεργοποίηση των Τ-λεμφοκυττάρων. Με τη χρήση αυτού του φαρμάκου, το 60 τοις εκατό των σοβαρά ασθενών ανακτούν την αναπνευστική λειτουργία και επιβιώνουν από αυτά τα στάδια στάδια της ασθένειας.

Η ινδική εταιρεία χορήγησε αρχική άδεια χρήσης του φαρμάκου  και η επιστημονική ομάδα της εταιρείας άρχισε να αναπτύσσει το αντισώμα για αυτοάνοσες ασθένειες το 2006 στην Ινδία. Αργότερα, το 2013, μετά από επιτυχείς κλινικές μελέτες , το φάρμακο εγκρίθηκε για εμπορία στην Ινδία για τη θεραπεία της ψωρίασης πλάκας με το εμπορικό σήμα Alzumab.

Το φάρμακο αναστέλλει την παραγωγή προφλεγμονωδών κυτοκινών, η οποία οδηγεί σε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας σε ασθενείς με Covid-19.

Ένα άλλο κουβανικό φάρμακο για τη θεραπεία του Covid-19 είναι ή ανασυνδυασμένη αντιϊική ανθρώπινη ιντερφερόνη άλφα 2b, που κυκλοφορεί διεθνώς με το όνομα Heberon και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε περισσότερες από 80 χώρες.

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Biocon, Kiran Mazumdar-Shaw, δήλωσε στον ιστότοπο της εταιρείας ότι ο μοναδικός μηχανισμός δράσης της Itolizumab το καθιστά ιδανικό υποψήφιο για τη θεραπεία της καταιγίδας κυτοκίνης, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου από Covid-19. Σημείωσε επίσης, ότι είναι περήφανος για την επιτυχή έκβαση της κεντρικής (κλινικής) μελέτης και ότι αυτό το "παγκόσμιας κλάσης" βιολογικό προϊόν θα σώσει ζωές και θα μειώσει το ποσοστό θανάτου στην Ινδία.
 (Με πληροφορίες από την Prensa Latina)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια