21 Ιουλίου 2020

Η μαζικότερη συσπείρωση υπέρ της Κούβας στη χώρα μας


Η πρωτοβουλία που πήρε ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, να δημιουργήσει στα κοινωνικά δίκτυα την ομάδα για την απονομή Νόμπελ στους Κουβανούς Γιατρούς, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα ποσοτικά της χαρακτηριστικά   και η εξ αυτού συμβολή της στην δημιουργία αυτού του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης προς τους επαγγελματίες υγείας της Κούβας, την καταγράφουν ήδη ως την μαζικότερη συσπείρωση υπέρ της Κούβας στη χώρα μας, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες


Και ήρθε η ώρα, η πρωτοβουλία αυτή που δημιουργήθηκε ιντερνετικά μέσα στην καραντίνα, να κάνει το επόμενο βήμα. Αυτό γίνεται σήμερα στην επίσημη  παρουσίασή της ζωντανά   και σίγουρα τα επόμενα βήματα θα είναι γρήγορα και αποφασιστικά. 

Δεν ξεχνάμε ότι η Κούβα, που έβαλε τα γυαλιά στην πολιτισμένη, πλούσια και καταρρέουσα Δύση, αντιμετωπίζει τον αδυσώπητο και μακροχρόνιο πόλεμο εναντίον της. Ο αποκλεισμός (εμπάργκο) που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ συνεχίζεται και γίνεται ακόμα πιο εγκληματικός στις συνθήκες της πανδημίας.  Και παρ όλα αυτά, η Κούβα προσφέρει με ανιδιοτέλεια και δίνει παράδειγμα επιβίωσης και ελπίδας σε όλο τον πλανήτη. 
Όσοι από μας παλεύουμε για πολλά χρόνια στο κίνημα αλληλεγγύης με την Κούβα, θα πρέπει να διδαχτούμε πολλά από τη μαζικότητα και την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Το πρώτο είναι, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του λαού της χώρα μας σέβεται, αναγνωρίζει και αγαπά την Κούβα και  είναι διατεθειμένο να εκφράσει την αλληλεγγύης του, όχι πάντα με τον τρόπο και τα στερεότυπα που εμείς έχουμε στο μυαλό μας. Το δεύτερο, είναι να μην μεθύσουμε από την επιτυχία. Ο πόλεμος κατά της Κούβας, κατά όλων των λαών της αξιοπρέπειας και της αντίστασης συνεχίζεται. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. 

Το Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης (La Red Solid@ria Griega) είναι μία πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2013 στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό που κάνει, είναι να αναπαράγει με αυτόματο τρόπο τις φιλικές με την Κούβα και τη Λατινική Αμερική δημοσιεύσεις των ιστότοπων που έχουν συναινέσει σε αυτό. Το δίκτυο αυτό σήμερα απευθύνεται σε περισσότερους από 80.000 χρήστες του ιντερνετ. 

Ήταν λοιπόν από την πρώτη στιγμή αυτονόητη η ενεργή στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας. Από την πλευρά μας, εκφράζουμε με τον πιο ενεργητικό τρόπο την υποστήριξή και τη συστράτευσή μας στην ελληνική ομάδα που προωθεί το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Ιατρική Κουβανική Μπριγάδα Χένρυ Ρίβ. Δηλώνουμε το 100% της διαθεσιμότητά μας, για να γίνει ότι χρειάζεται, ώστε αυτή η πρωτοβουλία να αγκαλιάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας. 

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ! 
ΤΗΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια