18 Ιουλίου 2020

Το Βιετνάμ δωρίζει ιατρικά εφόδια στην Κούβα για την καταπολέμηση του Covid-19 [+VIDEO]


Ανόι, 16 Ιουλίου (Prensa Latina) - Το Υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ πραγματοποίησε σήμερα συμβολική παράδοση δωρεάς ιατρικών προμηθειών από το Κομμουνιστικό Κόμμα, το κράτος και τον λαό του Βιετνάμ στην Κούβα, προς υποστήριξη των προσπαθειών τους κατά του Covid-19.
Κατά παραλαβή, η πρέσβης της Κούβας στο Βιετνάμ, Lianys Torres, δήλωσε ότι αυτή η χειρονομία εμφανίζεται σε μια εποχή που οι υλικές δυσκολίες του νησιού επιδεινώνονται από την ασθένεια και την εντατικοποίηση του αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, που φτάνει ακόμη και στον τομέα της υγείας.

Παρά αυτές τις δυσκολίες, τόνισε, η χώρα μας διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την αλληλεγγύη και τις διεθνιστικές αρχές της και έχει στείλει ιατρικό προσωπικό σε περισσότερες από 30 χώρες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η πρέσβης της Κούβας επεσήμανε την επιτυχία με την οποία το Βιετνάμ και η Κούβα αντιμετωπίζουν την ασθένεια και τις συντονισμένες δράσεις των δύο εθνών στην αντιμετώπισή της και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στο εγγύς μέλλον θα την νικήσουν.

Αυτή η χρονιά είναι η 60η επέτειος των διπλωματικών μας σχέσεων (2 Δεκεμβρίου) και είμαι βέβαια ότι θα την γιορτάσουμε όπως αξίζει και χωρίς Covid-19 σε καμία από τις δύο χώρες, είπε.

Από την πλευρά του, ο στρατηγός Nguyen Chi Vinh, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, αναγνώρισε τις επιδόσεις της Κούβας στην πρόληψη και τον έλεγχο του νέου κορονοιού παρά τις οικονομικές δυσκολίες της, σημειώνοντας ότι η παρουσία κουβανών γιατρών και κουβανικών φαρμάκων σε άλλα έθνη, δείχνει τον ανθρωπιστικό και ξεκάθαρο χαρακτήρα του διεθνισμού του νησιού και τη δέσμευσή του για κοινή αντιμετώπιση της νόσου. 

Οι Torres και Vinh συμφώνησαν ότι η 60η επέτειος των διμερών διπλωματικών σχέσεων θα αποτελέσει την ευκαιρία για τη συνέχιση την ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως η στρατιωτική ιατρική και οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο στρατών.

Η δωρεά του Βιετνάμ, βάρους πάνω από δύο τόνους και αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων περιλαμβάνει διαγνωστικά τεστ Covid-19, ιατρικές μάσκες, προστατευτικές στολές και άλλα ιατρικά είδη και υλικά.

Στα μέσα Απριλίου, το Κόμμα , το Κράτος και ο λαός του Βιετνάμ έκαναν μια παρόμοια χειρονομία αλληλεγγύης προς την Κούβα, δωρίζοντας πέντε χιλιάδες τόνους ρυζιού για να την βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των διατροφικών δυσκολιών εν μέσω αντιμετώπισης της νόσου.

Στη τελετή έδωσαν το παρών ο Σύνδεσμος Φιλίας Βιετνάμ-Κούβας, η Λέσχη Αποφοίτων Βιετναμέζων, , καθώς και απλοί πολίτες και οικογένειες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια