24 Ιουλίου 2020

Το Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ) υιοθέτησε απόφαση να ζητήσει ιατρική συνεργασία από την Κούβα


Στις 21 Ιουλίου, το συμβούλιο επιθεωρητών της πόλης του Σαν Φρανσίσκο ενέκρινε την Απόφαση 200773 που προωθεί την επιστημονική και ιατρική συνεργασία μεταξύ της πόλης και του νομού του Σαν Φρανσίσκο και της Κούβας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

H πρόταση κατατέθηκε από την επιθεωρήτρια Χίλαρι Ρόνεν και υποστηρίχτηκε από κοινού από τους Άρον Πεσκί και Σάμαν Βάλτον, και καλεί επίσης το Κογκρέσο των ΗΠΑ να άρει τους περιορισμούς στη συνεργασία αναστέλλοντας τις οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις κατά της Κούβας.

Μετά από την ομόφωνη αυτή απόφαση, το Σαν Φρανσίσκο προστίθεται σε 13 άλλες πόλεις που έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια παρόμοια νομοθετικά ψηφίσματα υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων με την Κούβα. Επιπλέον, είναι η τρίτη πόλη στην πολιτεία της Καλιφόρνια, μαζί με τον Ρίτσμοντ και το Μπέρκλεϋ, που υποστηρίζουν επίσημα τη διμερή επιστημονική συνεργασία για την αντιμετώπιση του COVID-19. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου, αρκετά άτομα επικοινώνησαν τηλεφωνικά για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην απόφαση , χρησιμοποιώντας ως επιχειρήματα την επιτυχία της Κούβας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και παγκοσμίως, καθώς και την αποτελεσματικότητα του Κουβανικού υγειονομικού πρωτοκόλλου και φαρμάκων.

πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια