23 Ιουλίου 2020

ΚΟΥΒΑ: Η ασφαλέστερη περιοχή της αμερικανικής ηπείρου σύμφωνα με στατιστικές

Αβάνα, 21 Ιουλίου (Prensa Latina) - Ό
πως μεταδόθηκε σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η
 Κούβα είναι η ασφαλέστερη χώρα στην περιοχή της Αμερικής,  σύμφωνα με μία στατιστική μελέτη του δείκτη εγκληματικότητας και ασφάλειας ανά χώρα. 

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Numbeo, μια παγκόσμια βάση δεδομένων για τα καταγεγραμμένα ποσοστά εγκληματικότητας, την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης και άλλα θέματα, το νησί έχει το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην περιοχή, με 29,02 (μέχρι στιγμής) το 2020 .

Δείχνει επίσης ότι ο δείκτης ασφαλείας είναι 70,98,  δείκτη για τον οποίο έχουν ληφθεί υπόψη στοιχεία όπως το επίπεδο εγκληματικότητας, η ασφάλεια όταν περπατά κανείς στους δρόμους, μέρα και νύχτα, οι ληστείες.   και άλλα στοιχεία. 

Το έθνος της Καραϊβικής εμφανίζεται μπροστά από χώρες του πρώτου κόσμου όπως ο Καναδάς (δεύτερος στην περιοχή) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (πέμπτο). Παγκοσμίως, το νησί βρίσκεται στην 28η θέση και  είναι ένα από τα λίγα κράτη της ηπείρου που καταφέρνει να είναι πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο όσον αφορά την ασφάλεια.

Γενικότερα, η ασφαλέστερη περιοχή του κόσμου είναι η Ευρώπη, ενώ η Νότια Αμερική φαίνεται να είναι αυτή με τους υψηλότερους κινδύνους για τους ταξιδιώτες και τους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια