12 Ιουλίου 2020

Δείξε μου το σπίτι σου | Αβάνα, Κούβα [ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ - ελληνικοί υπότιτλοι ]

Πως η Κούβα έλυσε το πρόβλημα παραγωγής αγροτικών προϊόντων  στη διάρκεια της "Ειδικής Περιόδου" και πως γενικεύτηκαν μέχρι και σήμερα  οι αστικές καλλιέργειες (Organoponicos) μειώνοντας τις επιπτώσεις του συνεχιζόμενου βορειοαμερικανικού αποκλεισμού.

Λόγω του εμπάργκο και της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, η Κούβα έμεινε μία χώρα με έλλειψη βασικών αγαθών και ελλείμματα σε πόρους και πρώτες ύλες. Ως αποτέλεσμα, στην πρωτεύουσα Αβάνα, οι κάτοικοι άρχισαν να καλλιεργούν μόνοι τους οπωροκηπευτικά, κάνοντας σήμερα την Αβάνα ηγέτη της οργανικής αστικής καλλιέργειας. Στο σημερινό επεισόδιο θα δούμε πώς η ζωή των κατοίκων έχει μεταμορφωθεί έχοντας ανανεώσει παράλληλα την αντίληψή τους για την πόλη.

Σειρά ντοκιμαντέρ,10 ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Cinétévé/ Arte 2017-2018 (Β ΚΥΚΛΟΣ).Μια σειρά που διερευνά τους ανθρώπινους βιότοπους σε όλο τον κόσμο και μας παρουσιάζει την ποικιλομορφία τους, αποκαλύπτοντας τα χαρακτηριστικά των διάφορων πολιτισμών και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Η σειρά μας ταξιδεύει σε 5 ηπείρους μαζί με τον Philippe Simay, γνωστό ανθρωπολόγο, φιλόσοφο και παρουσιαστή της σειράς , αναζητώντας τους πιο εντυπωσιακούς χώρους διαβίωσης. Γνωρίστε τους κατοίκους, που άνοιξαν τα σπίτια τους στην εκπομπή για να δούμε πώς αυτά έχουν διαμορφωθεί με το πέρασμα του χρόνου.
Διάρκεια: 25,56'
Μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 3 και θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά έως 17/7/2020  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας