2 Ιουλίου 2020

Η Κούβα ανοίγει ξανά τα σύνορά της στο διεθνή τουρισμό


Στην περίπτωση των αλλοδαπών, μπορούν να επισκεφθούν μόνο τα νησιά  Largo (νοτιοδυτικά), Coco, Guillermo, Cruz και Santa María (κέντρο-βορρά), χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν στην υπόλοιπη χώρα, αλλά θα έχουν εκδρομές, ενοικίαση αυτοκινήτου και άλλες υπηρεσίες σε αυτά τα μέρη.

Έχοντας ελέγξει την πανδημία, η Κούβα ανοίγει ξανά τις πόρτες της στον διεθνή τουρισμό από  την Τετάρτη , τη στιγμή που κάθε μέρα η μείωση των κρουσμάτων μειώνεται καθημερινά    και τα συστήματα προστασίας της υγείας αυξάνονται.

Η μόνη επαρχία από τις 15 του νησιού  που παραμένει ακόμη χωρίς να έχει περάσει από την πρώτη φάση της επανεκίνησης, όσον αφορά την κοινωνική απομόνωση , είναι η Αβάνα, η πρωτεύουσα της χώρας,και ο ειδικός δήμος Isla de la Juventuλόγω των ενεργών κρουσμάτων της ασθένειας.

Από  πλευρά του,  ο Εθνικός Τουρισμός ήδη από τις 18 Ιουνίου,  πραγματοποιεί κρατήσεις, ειδικά προς τις λαϊκές κατασκηνώσεις  (campismo popular) , πάντα με εξαίρεση την Αβάνα.
Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν έχουν ακόμη συγκεκριμένες αναφορές για τις πρώτες πτήσεις αλλοδαπών  προς το νησί, αλλά αυτή τη στιγμή δήλωσαν ότι έλαβαν διάφορα εκδηλώσεις  ενδιαφέροντος από όλο τον κόσμο.

Έγκαιρα, ο Κουβανός Υπουργός Τουρισμού, Juan Carlos García, ανέφερε ότι η βιομηχανία αναψυχής σε αυτό το νησί ανοίγει από σήμερα για τους ξένους. Ο Γκαρσία διευκρίνισε τα τρία στάδια της σταδιακής επανέναρξης του τουρισμού, αν και διευκρίνισε ότι από τις 18 Ιουνίου, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν ήδη να πραγματοποιούν κρατήσεις.

Στην περίπτωση των αλλοδαπών, μπορούν να επισκεφθούν μόνο τα νησιά  Largo (νοτιοδυτικά), Coco, Guillermo, Cruz και Santa María (κέντρο-βόρεια), χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν στην υπόλοιπη χώρα, αλλά θα έχουν εκδρομές, ενοικίαση αυτοκινήτου και άλλες υπηρεσίες σε αυτά τα μέρη.

Το Υπουργείο Τουρισμού (Mintur) πωλεί ταξίδια για να ανακάμψει από την  πανδημία και να επωφεληθεί από την κουβανική ιατρική εμπειρία (ακριβώς για αυτά τα απομονωμένα νησιά).
Εξήγησε ότι στις τρεις φάσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα προστασίας που ανταποκρίνονται στις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και του  Υπουργείου Δημόσιας Υγείας (Minsap) της Κούβας.

Μεταξύ αυτών των πρωτοκόλλων είναι ο έλεγχος θερμοκρασίας, ο συνεχής καθαρισμός χώρων διαμονής και εστιατορίων, επιφανειών , μεταξύ άλλων, μέτρα που εφαρμόζονται από τα αεροδρόμια.

Τόνισε επίσης ότι κάθε ξενοδοχειακή εγκατάσταση έχει στη διάθεσή της ομάδες ιατρών και επιδημιολόγων που θα παρακολουθούν την κατάσταση και, σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, προγραμματίζονται τόσο για τους  τουρίστες όσο και για τους  εργαζόμενους, εξετάσεις, μεταφορές και έγκαιρη νοσηλεία.

Οι ξένοι τουρίστες θα διερευνηθούν χρησιμοποιώντας το τεστ PCR σε πραγματικό χρόνο για να εντοπίσουν πιθανές μολύνσεις COVID-19.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αποτελεσματικός υγειονομικός έλεγχος της χώρας διευκόλυνε αυτό το μέτρο. Οι αλυσίδες ξενοδοχείων της Κούβας, όπως το Cubanacán , το Gran Caribe και το Islazul, έχουν ήδη αναφέρει τα ξενοδοχεία που ξεκινούν τη λειτουργία τους στην πρώτη φάση, καθώς και ορισμένες ξένες αλυσίδες, όπως η  Ισπανική Meliá.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια