6 Μαρτίου 2018

Πέντε χρόνια ακόμα με τον Τσάβες



Η Συμμαχία των Λαών της Δικής μας Αμερικής – Σύμφωνο Εμπορίου των Λαών (ALBA -TRP) πραγματοποίησε συνάντηση στο Καράκας, με την ευκαιρία της Πέμπτης επετείου της απώλειας του Τσάβες.

Το φόρουμ αυτό πραγματοποιήθηκε ενώ η Μπολιβαριανή Επανάσταση αντιστέκεται σε έναν ακήρυχτο πόλεμο.

Η Βενεζουέλα του Τσάβες αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει κάθε είδους επιθέσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, ε[ειδή επιμένει να διατηρεί μια διαδικασία που σήμαινε μια αλλαγή στον περιφερειακό πολιτικό χάρτη.

Αν και το μέτωπο της οικονομίας είναι το πιο αδύνατο, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κατάφερε να κρατήσει το τιμόνι στην κατεύθυνση που σχεδίασε ο Τσάβες. Ούτε η εγχώρια αντιπολίτευση, σύμμαχος της ολιγαρχίας της περιοχής ούτε οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας την στήριξη από μερικές μαριονέτες, νίκησαν τον Τσάβισμό, ο οποίος κέρδισε ξανά και ξανά στις δημοσκοπήσεις και στο δρόμο.

Για όλους

Υπερασπιζόμενοι σήμερα την Βενεζουέλα, υπερασπιζόμαστε όλους. Πρώτα απ΄ολα γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της επίλυσης εσωτερικών πολιτικών διαφορών με δημοκρατικά μέσα και χωρίς την παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων.

Επιπλέον γατί, δεν είναι για κανέναν μυστικό, ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση είναι ο πυλώνας της διαδικασίας ολοκλήρωσης, που ξεπερνά τα σύνορα της Βενεζουέλας και έχει να κάνει ακόμα και με την επιβίωση κάποιων κρατών.

Η Βενεζουέλα μαζί με την Κούβα αποτελούν τον άξονα της κυριαρχίας της ηπείρου που ονειρεύτηκαν ο Τσάβες και ο Φιντέλ, κληρονόμοι μιας παράδοσης χειραφέτησης, υψηλότερη έκφραση της οποίας είναι ο Μπολίβαρ και ο Μαρτί.

Η Σύνοδος Κορυφής της ALBA, σηματοδοτεί την στιγμή για να σφίξουμε τις γραμμές μας στην υπεράσπιση μιας πολιτικής κληρονομιάς που σηκώνει στους ώμους της την Λατινική Αμερική , για να συνεχίσουμε άλλα πέντε χρόνια με τον Τσάβες.

www.radioreloj.cu/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια