26 Μαρτίου 2018

Στις ΗΠΑ το κουβανικό φάρμακο Heberprot-p για το UPD (έλκος διαβητικού ποδιού)


Η κουβανική εταιρεία Heber Biotec και η βορειοαμερικανική Mercury Biotec συμφώνησαν να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να φέρουν την θεραπεία Heberprot-P για τα έλκη του διαβητικού ποδιού (UPD) στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την έγκριση του προϊόντος από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της χώρας.

Λόγω της επιτυχούς πορείας του προϊόντος και της δέσμευσης που δημιουργήθηκε μεταξύ της Mercury και της Heber, αναμένεται η κουβανική θεραπεία να μειώσει τον σχετικό κίνδυνο ακρωτηριασμού από UPD στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε περισσότερα από το μισό με βάση τα σημερινά στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κουβανικού ομίλου BioCubaFarma.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο Αμερικανοί ασθενούν από UPD ετησίως. Αυτή η επιπλοκή αυξάνει τον κίνδυνο των ακρωτηριασμών των κάτω άκρων. Σε πέντε χρόνια, ο αριθμός των ακρωτηριασμένων από αυτή την αιτία στη βορειοαμερικανική χώρα αυξήθηκε από 73.000 σε 85.000, με αρνητικές συνέπειες για τις οικογένειες και τα συστήματα υγείας, προκαλώντας και συνολικότερες αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια