21 Μαρτίου 2018

Ο μυστικός πόλεμος στο Διαδίκτυο

Αβάνα, Κούβα - Οι πυροβολισμοί δεν ακούγονται, αλλά προκαλούν ζημιά. Οι πυροβολισμοί είναι αόρατοι, αλλά προκαλούν θύματα. Τα στρατεύματα δεν είναι ορατά, αλλά η επίθεση είναι σταθερή ... Το Διαδίκτυο είναι το νέο όπλο στον λεγόμενο ανορθόδοξο πόλεμο, που επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τον εχθρό χωρίς να χρησιμοποιήσει τις συμβατικές δυνάμεις. 

Η διασπορά των γνωστών fake news” ή ψευδών ειδήσεων είναι μόλις οι απλούστεροι από τους ανατρεπτικούς πόρους, που περιλαμβάνουν πιο σύνθετα ζητήματα, όπως η κινητοποίηση, η σύγχυση πλατιών μαζών, η δημιουργία ηγετών γνώμης που καθοδηγούν αντικυβερνητικά σχέδια. 

Είναι το δίκτυο των δικτύων αυτό που τέθηκε σε ανατρεπτική λειτουργία, όπως ήδη αποδείχτηκε στη Συρία, τη Λιβύη και την Ουκρανία, για να προκαλέσει διαμαρτυρίες που δημιούργησαν ένα κλίμα πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, ενάντια στην Κούβα, που  επίσης θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο ως ανατρεπτικό εργαλείο.

Το Δίκτυο των Δικτύων

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος στη διακυβέρνηση Τραμπ να δείξει τους στόχους για την Κούβα. Από πέρσι ανακοίνωσε την αναζωπύρωση του αποκλεισμού, τα υπόποιπα έρχονταν, συμπεριλαμβανομένου και του ιντερνέτ. Γι αυτό δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η συγκρότηση επιχειρησιακής ομάδας που θα προσπαθούσε να αποσταθεροποιήσει την Κούβα, με την αιτιολόγηση της -δήθεν- βοήθειας για την επέκταση του δικτύου των δικτύων.

Είναι ένας μοναδικός τρόπος να έρθει ο παλιός Ψυχρός Πόλεμος στο έδαφος των λεγόμενων info-επικοινωνιών, αν και στην πραγματικότητα, είναι η χρήση ενός νέου όπλου για να πλήξει την πολιτική – κοινωνική μας τάξη.

Έχουμε περάσει ήδη από αυτό, με το Zunzuneo, το Piramideo και το Conmoshion, τρεις απόπειρες που κατέληξαν σε αποτυχία. Τώρα θέλουν να βάλουν από την πίσω πόρτα, μια νεο-αποικιακή απόπειρα και γι αυτό σκοπεύουν να μας κάνουν έναν μυστικό πόλεμο στο ίντερνετ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια