6 Ιουνίου 2020

Το Κουβανικό Υπουργείο Εσωτερικών (MININT) για το περιστατικό και το θάνατο αστυνομικού στο δήμο Boyeros της Αβάνας

Foto: Ricardo López Hevia
Πέντε ώρες μετά το συμβάν, σε κοινή επιχείρηση του MININT και των κατοίκων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης με το κλεμμένο όπλο στην κατοχή του. 

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στον υποσταθμό της Εθνικής Επαναστατικής Αστυνομίας (PNR) , στο δήμο Boyeros, στην Αβάνα, όπου ένας αστυνομικός πέθανε, ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά και κινδυνεύει η ζωή του και ένας τρίτος τραυματίστηκε, όταν ένα περιθωριακό άτομο με καταγεγραμμένη αντικοινωνική συμπεριφορά και βεβαρημένο ποινικό μητρώο, τους επιτέθηκε με μαχαίρι και έκλεψε το υπηρεσιακό όπλο ενός από τους αστυνομικούς. 

Ως συνέπεια της επίθεσης, πέθανε εξ αιτίας σοβαρών τραυμάτων στο λαιμό, ο υπαστυνόμος Yoannis Rodríguez Rivero, 34 ετών, αξιωματικός της φρουράς της προαναφερθείσας μονάδας, με 16 χρόνια υπηρεσίας στην Αστυνομία . Ο υπαξιωματίκός της PNR Georvis Ley Cuenca, 30 ετών, οδηγός περιπολικού αυτοκινήτου, της ίδιας της μονάδας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Enrique Cabrera, με σοβαρά τραύματα και κινδυνεύει η ζωή του. Tραυματίστηκε επίσης και ο υπαξιωματικός του εν λόγω υποσταθμού της PNR,   Ariel Rojas Tomás, 48 ​​ετών.


Πέντε ώρες μετά το συμβάν, σε κοινή επιχείρηση του MININT και των κατοίκων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης με το κλεμμένο όπλο στην κατοχή του. 

Ο δράστης της δολοφονίας ονομάζεται Yusniel Tirado Aldama, 27 ετών, κάτοικος του προαναφερθέντος δήμου της Αβάνας, άεργος, πρώην φυλακισμένος για το έγκλημα της επίθεσης , ο οποίος πραγματοποίησε αυτή την επίθεση μόνος του. Επιπλέον, έχει ένα βεβαρυμένο ποινικό μητρώο ληστειών και επιθέσεων, τραυματισμών, κατοχής ναρκωτικών, κλοπών και κλεπταποδοχής. 

Αμέσως, τα αντι-κουβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το περιστατικό και το χειρίστηκαν, όπως πάντα και παραδοσιακά, συσχετίζοντάς το με μια υποτιθέμενη απόρριψη των μέτρων που πήρε η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Εγκληματικές πράξεις όπως αυτή δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Οι δυνάμεις της Εθνικής Επαναστατικής Αστυνομίας έχουν και θα έχουν πάντα την υποστήριξη του νομικού μας συστήματος και του επαναστατικού λαού μας τον οποίο υπερασπίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια