9 Ιουνίου 2020

Η Κούβα καταγράφει την ένατη συνεχόμενη ημέρα χωρίς θάνατο από τον Covid-19

 Η χώρα κατατάσσεται 18η θέση στην περιοχή της Αμερικής, όσον αφορά τη θνησιμότητα της πανδημίας στην επικράτειά της.

Το κουβανικό Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (Minsap) επιβεβαίωσε την ένατη συνεχόμενη ημέρα χωρίς θάνατο από τον Covid-19, επικαιροποιώντας τα δεδομένα που σχετίζονται με την πανδημία στη χώρα. 

Ο διευθυντής της Επιδημιολογίας του Minsap, Δρ. Francisco Durán, τόνισε ότι η θνησιμότητα του Covid-19 στη χώρα είναι 3,7%, ποσοστό που τοποθετεί την Κούβα στη 18η θέση μεταξύ των χωρών της περιοχής της Αμερικής. Παρ 'όλα αυτά, οι αρχές δεν είναι ικανοποιημένες, είπε ο Durán.

Με βάση τα αποτελέσματα της Κυριακής (7/6) , αναφέρθηκαν εννέα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Έτσι το νησί έχει ήδη φτάσει τα 2.200 θετικά. Υπάρχουν 247 ενεργά κρούσματα στη χώρα, όλα νοσηλευόμενα.

Άλλοι 499 ασθενείς παρακολουθούνται επιδημιολογικά σε νοσοκομειακά ιδρύματα για ύποπτη μετάδοση, ενώ 1.642 άτομα ελέγχονται από το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Αναφέρθηκε επίσης ότι δεν υπάρχουν  ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση που σχετίζονται με το Covid-19 στην Κούβα. Τρεις ασθενείς λαμβάνουν φροντίδα στην Εντατική Θεραπεία, σε σοβαρή κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια