27 Ιουνίου 2020

Μιγκέλ Ντίας Κανέλ : Ο δρόμος των αξιών, της ενότητας και του πατρωτισμού είναι ο δρόμος της Κούβας

Αβάνα, 23 Ιουνίου - Ο Πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα θα συνεχίσει στο δρόμο των αξιών, της ενότητας του λαού και του πατριωτισμού, για την οποία μίλησε ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ. Κάστρο. Ο πρόεδρος υπενθύμισε μια ιδέα σχετικά με αυτό, την οποία μοιράστηκε με το hashtag #SomosCuba στο λογαριασμό του στο Twitter 

"Αυτές οι αρετές με τις οποίες ο λαός μας μπορεί να αντιμετωπίσει και επιλύσει οποιαδήποτε κατάσταση , αυτή η  αίσθηση πατριωτισμού, αυτή η πολιτική συνείδηση, αυτή η πολιτική ωριμότητα, αυτή η επαναστατική  επαγρύπνηση ... που ενώνει όλο το λαό,  είναι ο δρόμος που δεν θα εγκαταλείψουμε", ανέφερε .

Σε ένα άλλο μήνυμα, ο αρχηγός του κράτους μοιράστηκε μία ομιλία του Φιντέλ Κάστρο σε γεύμα που του παρέθεσαν τα μέλη του Directorio  Estudiantil  Universitario του 1930, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 1960, και όπου είπε αυτή τη φράση. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Comandante  δήλωσε επίσης ότι «όταν μιλoύν για την Επανάσταση, θα μιλούν για μια μόνο  γενιά».

Η κουβανική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Ντιάζ-Κανέλ, υιοθέτησε το σύνθημα «Είμαστε συνέχεια», με την οποία επικυρώνεται αυτή η σκέψη.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος δήλωσε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Μesa Redonda  ότι αυτή η ιδέα δεν είναι απλό σύνθημα, αλλά μάλλον επιβεβαίωση της ιστορίας της αντίστασης και της νίκης του έθνους. (PL) 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια