17 Ιουνίου 2020

Επαναπατρίστηκαν 3.815 Κουβανοί που είχαν εγκλωβιστεί σε άλλες χώρες λόγω Covid-19

Ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες, επεσήμανε την αλληλεγγύη και τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργάστηκε το υπουργείο για την επιστροφή των κουβανών υπηκόων  που   είχαν αποκλειστεί στο εξωτερικό λόγω του Covid-19.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι 3.815 άτομα έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα και  καταβάλλονται ακόμη προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή  και των υπολοίπων.

Τα προξενεία, μαζί με τις Ενώσεις Κουβανών Κατοίκων Εξωτερικού , συνεχίζουν να παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη σε όσους αποκλείστηκαν σε άλλες περιοχές λόγω της πανδημίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας του νησιού.

Την προηγούμενη μέρα, ο Γενικός Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων Κουβανών Κατοίκων Εξωτερικού του Υπουργείου Εξωτερικών Ερνέστο Σομπερόν, δήλωσε μέσω του ίδιου κοινωνικού δικτύου ότι την τελευταία εβδομάδα επέστρεψαν περίπου 100 πολίτες. Προσέθεσε επίσης ότι, επιχειρήσεις για την επιστροφή τους στην πατρίδα οργανώθηκαν σε 39 χώρες και οι ενέργειες των διπλωματικών αρχών  συνεχίζονται για όσους εξακολουθούν να παραμένουν σε αυτήν την κατάσταση.

Χάρη στο συντονισμό με τις αρχές των αντίστοιχων χωρών, οι συμπατριώτες που είχαν  εγκλωβιστεί στη Γερμανία, τον Ισημερινό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τζαμάικα, το Μεξικό, τον Παναμά, το Περού και τη Ρωσία επέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες.  Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία,  κατά την άφιξή τους στη χώρα, οι ταξιδιώτες μεταφέρονται σε κέντρα απομόνωσης, όπου θα παραμείνουν για 14 ημέρες μέχρι να αποκλειστεί η πιθανή μετάδοση το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19.

Ο  κουβανός Υπουργός Εξωτερικών  ανέφερε επίσης, αυτό το Σάββατο, ότι τα Προξενεία του νησιού, θα ξεκινήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες του με προσωπική επαφή στις χώρες όπου το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. Επιβεβαίωσε επίσης, ότι σε  κάθε περίπτωση λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί η μετάδοση του Covid-19.

Διευκρίνισε ακόμη ότι αυτή η επανέναρξη παροχής αυτών των υπηρεσιών, δεν καταργεί την παράταση διαμονής στο εξωτερικό σε εκείνους τους πολίτες που, λόγω της πανδημίας, δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσα σε 24 μήνες.

Σημείωσε τέλος,ότι μπροστά σε αυτή την πολύπλοκη επιδημιολογική κατάσταση, δεν υπολόγισαν κόπο και πόρους για την προστασία των πολιτών και ευχαρίστησε τις αρχές  της Γερμανίας, του Ισημερινού, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ισπανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τζαμάικα, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού και της Ρωσίας.

www.cubadebate.cu 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια