19 Ιουνίου 2020

Η Παλαιστινιακή Ένωση Φιλίας με την Κούβα επαινεί την κουβανική ιατρική συνεργασία

Κάιρο, 18 Ιουνίου (Prensa Latina) - Ο πρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Παλαιστίνης-Κούβας, Mohamed Abuatwan , επαίνεσε την ιατρική συνεργασία του νησιού, σήμερα σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει την πανδημία Covid-19, η οποία προκάλεσε μία χωρίς προηγούμενο υγειονομική κρίση.

Η αποστολή επαγγελματιών υγείας σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο καταδεικνύει τις δυνατότητες του τομέα της υγείας, όσον αφορά τους ανθρώπινους πόρους, που διαθέτει αυτή η χώρα της Καραϊβικής και, δεύτερον, τη θέληση της κυβέρνησής της να βοηθήσει στην ανακούφιση των επιπτώσεων της θανατηφόρου πνευμονίας σε άλλες περιοχές μέσω αυτού που ο Φιντέλ Κάστρο ονόμασε «στρατό με λευκές μπλούζες», είπε ο ακτιβιστής.

Σε δηλώσεις του  στην Prensa Latina, ο Abuatwan τόνισε ότι αυτή η στάση επιβεβαιώνει την προσήλωση της κουβανικής επανάστασης (που εμφανίστηκε το 1959) και της ανώτατης ηγεσίας της,  στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού.

Επεσήμανε επίσης, ότι αυτή η δράση είναι πηγή υπερηφάνειας όχι μόνο για την Κούβα, αλλά και για τους Παλαιστινίους και πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Οι ιατρικές κουβανικές μπριγάδες συνεργάζονται με περισσότερα από είκοσι έθνη από διάφορες ηπείρους για να σταματήσουν την επέκταση του νέου κορονοϊού και να μειώσουν τις επιπτώσεις του.

Σε μέγιστη κινητοποίηση έκτακτης ανάγκης και χωρίς να παραμελήσει την αντιμετώπιση του Covid-19 στο δικό της έδαφος, η Κούβα κατάφερε να στείλει δεκάδες ομάδες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, το Μεξικό και η Βενεζουέλα, σημείωσε. Η πρώτη περιοχή που επωφελήθηκε από τις υπηρεσίες αυτών των ειδικών ήταν η Λομβαρδία, το επίκεντρο του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ένα άλλο παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας είναι η ιατρική μπριγάδα Henry Reeve που ειδικεύεται σε καταστροφές και σοβαρές επιδημίες, η οποία εργάστηκε σε περιοχές όπως η Αγκόλα, η Αϊτή, η Χιλή, το Πακιστάν και η Γουατεμάλα. Ιδιαίτερα εξαιρετική είναι η απόδοση των μελών της μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στο Πακιστάν (2005) και στην Αϊτή (2010).

Ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια γνωστή ως Covid-19, έχει μολύνει περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός θανάτων παγκοσμίως υπερβαίνει τους 447.000, ενώ αυτοί που έχουν θεραπευτεί είναι περίπου 3,9 εκατομμύρια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια