27 Οκτωβρίου 2024

A Camilo Cienfuegos! ★

 


Είναι μια παράδοση των πιονέρων της Κούβας, κάθε 28 Οκτώβρη να ρίχνουν λουλούδια στα ποτάμια και στη θάλασσα, αποδίδοντας φόρο τιμής στον Κομαντάντε Καμίλο Σιενφουέγος, τον 'Ήρωα του Γουαγιαχάι.

23 Οκτωβρίου 2024

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας έφτασε στο Καζάν για τη σύνοδο κορυφής των BRICS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ έφτασε σήμερα στη ρωσική πόλη Καζάν για να συμμετάσχει στη 16η Σύνοδο Κορυφής των
BRICS.

Ο Ροντρίγκες  δήλωσε στον λογαριασμό του στο X ότι οι τρέχουσες συνθήκες στο νησί εμποδίζουν τον πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος ηγείται προσωπικά των προσπαθειών για την αποκατάσταση του εθνικού ενεργειακού συστήματος και την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας Oscar, να συμμετάσχει.

Την προηγούμενη ημέρα, ο επικεφαλής του κράτους ανακοίνωσε προσωπικά ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην εκδήλωση και τόνισε ότι αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Κούβα, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική σχέση του νησιού με την ομάδα και το πρόσφατο αίτημά της να γίνει μέλος των Brics.

22 Οκτωβρίου 2024

Ο Nτίας Κανέλ επιβεβαιώνει 6 θανάτους στην Κούβα λόγω της τροπικής καταιγίδας Oscar

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ  επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τον θάνατο 6 ανθρώπων μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Oscar.

Ο αρχηγός του κράτους κήρυξε επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές Imías και San Antonio del Sur, «ιστορικά ξηρές περιοχές».

Ενόψει του περάσματος της τροπικής καταιγίδας Όσκαρ στην Κούβα, οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις (FAR) και το Υπουργείο Εσωτερικών (Minint) ηγούνται των δράσεων διάσωσης στους δήμους της επαρχίας Γκουαντάναμο, εξήγησε ο Ντίας-Κανέλ.Canel.

21 Οκτωβρίου 2024

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία / 'Εκδοση Ιδρύματος Φιντέλ Κάστρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Βασικές έννοιες, ορισμοί, 
επιχειρήματα και εκτιμήσεις

Κωδ. Πολιτείας: 4156-0329
Τιμή Έκδοσης  €7.50
Τιμή Πολιτείας  €6.75

Σύγκριση με την τιμή Έκδοσης: -10%, φθηνότερα -€0.75
Διαθέσιμο.
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 1-4 εργάσιμες μέρες.

Παρουσίαση
Το Ίδρυμα Φιντέλ Κάστρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέφρασε στα ισπανικά και εξέδωσε το βιβλίο: «La Operacion militar especial de Rusia en Verania (Conceptos basicos, definiciones, argumentos y consideraciones)» (Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία: Βασικές έννοιες, ορισμοί, επιχειρήματα και εκτιμήσεις).

19 Οκτωβρίου 2024

Νεαρές γυναίκες (της Μαρίζας Ντεκάστρο) | ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ


H νουβέλα Το μυστικό, της Geraldina Colotti δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία για τη σχέση μητέρας και κόρης. Είναι μια αφήγηση πολλών διαστάσεων αφού εμπλέκεται η πολιτική, η ιδεολογία, η κρατική εξουσία με τα παρακλάδια της και το συναίσθημα.

«Δεν θέλεις να γίνεις τρομοκράτης σαν τη μητέρα σου!» λέει στη δεκατριάχρονη Σύλλα μια αστυνομικός από εκείνους που τη συνέλαβαν στο ντου ενός Κοινωνικού Κέντρου στα προάστια της Ρώμης που διαχειρίζονταν επαναστατημένοι νεαροί. Άφωνη δεν πιστεύει στ’ αυτιά της και αρχίζει να το ψάχνει στον ιστό που είχαν υφάνει οι γονείς (που αποδείχτηκαν θετοί) και ο καλός εφημέριος της ενορίας. 

18 Οκτωβρίου 2024

13 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση/συζήτηση: Ακροδεξιό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, Αμφιθέατρο Πάρκο Τρίτση


Εκδήλωση/συζήτηση: 
«Ακροδεξιό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα - Η πάλη απέναντι στο φασισμό στη χώρα μας και διεθνώς»

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στις  19:00
Αμφιθέατρο Πάρκο Τρίτση

Βαγγέλης Γονατάς, Κώστας ΓούσηςΚώστας Ράπτης,
Αργυρώ Συρμακέζη, Μιχάλης Ορφανος.  
ΣυντονίΖει ο   Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης.

11 Οκτωβρίου 2024

3η Συνάντηση "Ασία ~ Αβάνα"

Η τρίτη συνάντηση Ασία-Αβάνα, που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τρίτη, ολοκληρώνεται σήμερα στο Casa del Habano του ξενοδοχείου Trip Habana Libre, της ισπανικής αλυσίδας Meliá.

Κατά τη διάρκεια των των εκδηλώσεων, επιτεύχθηκε ο σκοπός της εδραίωσης της θέσης του Οίκου και της ενίσχυσης της εικόνας των καταστημάτων Caracol S.A. ως τα προτιμώμενα καταστήματα για τους τουρίστες.

9 Οκτωβρίου 2024

Η Κούβα υπέβαλε επίσημα αίτηση για να γίνει μέλος των BRICS ως χώρα εταίρος

Ο γενικός διευθυντής Διμερών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Κάρλος Μιγκέλ Περέιρα, ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Κούβα ζήτησε επίσημα να ενταχθεί ως χώρα εταίρος στις BRICS.

Από τον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, ο Περέιρα εξήγησε ότι το αίτημα υποβλήθηκε μέσω επιστολής προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος ασκεί φέτος την προεδρία της ομάδας.

7 Οκτωβρίου 2024

17η Πανεθνική Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα στη Μάλαγα/Ισπανία ~ (+video & fotos)

Tο προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στο Torremolinos (Μάλαγα) η 17η Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα στην Ισπανία, στην οποία συμμετείχαν 175 αντιπρόσωποι από 46 ενώσεις και ομάδες του MESC (Πανεθνικό Κίνημα Αλληλεγγύης στην Κούβα), μιας πλατφόρμας που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και η οποία συγκεντρώνει περισσότερες από 60 ενώσεις, κόμματα και συνδικάτα.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, μετά τις εναρκτήριες δηλώσεις, προβλήθηκε βίντεο που παρουσίαζε το έργο αλληλεγγύης που έχει επιτελέσει το MESC κατά την περίοδο 2022-2024. Σε αυτο το έργο πειλαμβάνονται σχεδόν 500 εκδηλώσεις αλληλεγγύης μέσα σε τρία χρόνια (συνέδρια, συγκεντρώσεις, εκθέσεις και άλλες μορφές) καθώς και η αποστολή περισσότερων από 30 κοντέινερ και 20 αεροπορικών φορτίων υλικής βοήθειας στην Κούβα, στο πλαίσιο του διεθνούς αγώνα κατά του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά του κουβανικού λαού.

28 Σεπτεμβρίου 2024

Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τη δολοφονία του γενικού της γραμματέα Χασάν Νασράλα

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης του Λιβάνου (Χεζμπολάχ) επιβεβαίωσε το Σάββατο τον θάνατο του γενικού γραμματέα του, Χασάν Νασράλα, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, της πρωτεύουσας της χώρας. Στην επίσημη ανακοίνωση σημειώνεται ο ρόλος του στις νίκες της Χεζμπολάχ, από την απελευθέρωση του Λιβάνου το 2000 έως τον πόλεμο με το Ισραήλ το 2006, καθώς και η ακλόνητη υποστήριξή του προς την Παλαιστίνη και τη Γάζα.

Ο Πρόεδρος της Κούβας δήλωσε: «Το γεγονός αυτό απειλεί σοβαρά την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».
Καταδικάζουμε την άνανδρη στοχευμένη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, ως αποτέλεσμα της επίθεσης του Ισραήλ σε κτίρια κατοικιών στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προκαλώντας καταστροφή και θάνατο αθώων πολιτών.

Η Μόσχα καταδικάζει έντονα τη δολοφονία

25 Σεπτεμβρίου 2024

Ο νέος Γκουαϊδό από τα "LIDL" και το μπακάλικο "Ευρωκοινοβούλιο"

Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, όπως και το Ισπανικό,  αναγνώρισε τον Ενμούντο Γκονζάλες Ουρούτια, ηττημένο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου, ως "νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας".

Μια απόφαση που εκτός ότι στερείται κάθε νομιμότητας, δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, πέρα από την παραπέρα υποταγή της πάλαι ποτέ "Ευρώπης" στον Nατοικό φασιστικό άξονα. 

24 Σεπτεμβρίου 2024

Η Habanos S.A. επιτυγχάνει ρεκόρ εσόδων το 2024

H διέυθυνση και οι εργαζόμενοι της
Corporación Habanos S.A., παγκόσμιου ηγέτη στην εμπορία πούρων υψηλής ποιότητας, είναι στην ευχάριστη θέση όχι μόνο να γιορτάζουν την 30ή επέτειό της επιχείρησης, αλλά και να επιτύχουν το 2024 το ποσό ρεκόρ εσόδων των 721 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έχοντας ιδρυθεί  στις 14 Σεπτεμβρίου 1994 η εταιρεία κατάφερε να εδραιωθεί   μέσα σε μόλις τρεις δεκαετίες κατάφερε  ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην προώθηση και εμπορία των διάσημων Habanos, που θεωρούνται από πολλούς τα καλύτερα πούρα στον κόσμο, όπως ανέφερε το Τμήμα Επικοινωνίας της στο Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κουβανός πρόεδρος έλαβε πρόσκληση να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS

Οι BRICS είναι μια ομάδα χωρών που ενδιαφέρονται για την επικράτηση της διεθνούς δικαιοσύνης, ενώ η Δύση επιδιώκει με κάθε τρόπο να σταματήσει την πολυμέρεια  στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να παρατείνει την ηγεμονία της.

Ο πρεσβευτής της Αβάνας στη Μόσχα, Χούλιο Γκαρμεντία Πένια,  ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντιας- Κανέλ  προσκλήθηκε στην επόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα πραγματοποιηθεί στη ρωσική πόλη Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.

15 Σεπτεμβρίου 2024

H Κούβα χορηγεί 200 υποτροφίες σε Παλαιστίνιους για να σπουδάσουν ιατρική στο νησί

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ανακοίνωσε 200 υποτροφίες για Παλαιστίνιους προκειμένου να σπουδάσουν ιατρική στην Κούβα. 

Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζει τη μακρόχρονη υποστήριξη της Κούβας για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων, έχοντας ήδη βοηθήσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους να γίνουν γιατροί.

Cubainformación:Το Σύνδρομο της Αβάνας και οι δραματικές συνέπειες ενός κρατικού ψεύδους - (video / ελληνικοί υπότιτλοι )

 

Prensa Rebelde GR: Cubainformación:Το Σύνδρομο της Αβάνας και οι δραματικές συνέπειες ενός κρατικού ψεύδους - (video 65 / ελληνικοί υπότιτλοι ) (prensa-rebelde.blogspot.com)  Eλληνικοί υπότιτλοι: La Red Solid@ria Griega


6 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ιδιοκτήτες κάθε κοινότητας είναι οι γείτονες

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των CDR (Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης). Σύμφωνα με το δυναμικό ιδρυτικό πνεύμα τους, αν και οι μέθοδοι εργασίας τους ποικίλλουν, η ουσία τους παραμένει αμετάβλητη.

Η έμφαση στην ολοκλήρωση των λειτουργικών δομών σε κάθε Επιτροπή για την Υπεράσπιση της Επανάστασης (CDR), οι οποίες ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες των κουβανικών κοινοτήτων, ήταν μία από τις προτεραιότητες που τέθηκαν την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της 28ης Σεπτεμβρίου που πλησιάζει, της ημερομηνίας ίδρυσης αυτής της οργάνωσης που γεννήθηκε το 1960, για να υπηρετεί και να προστατεύει το λαό.

3 Σεπτεμβρίου 2024

Όλη η Κούβα γιορτάζει: Χαρούμενη επιστροφή στα σχολεία (Φωτογραφίες)

Αβάνα, 2 Σεπτεμβρίου (ACN) Περίπου 1.600.000 μαθητές της γενικής εκπαίδευσης και περισσότερα από 10.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα γιόρτασαν σήμερα την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

2 Σεπτεμβρίου 2024

Η λαϊκή έκθεση τέχνης στην Κούβα κλείνει με μουσική από την Orquesta Failde

Αβάνα, 1 Σεπτεμβρίου (
Prensa Latina) Η έκθεση Arte en La Rampa, η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 90 εθνικούς εκθέτες στον παραδοσιακό της χώρο, το Pabellón Cuba στην Αβάνα, ολοκληρώθηκε σήμερα με μια μεγάλη συναυλία της ορχήστρας Failde.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Κουβανικού Ταμείου Πολιτιστικών Αγαθών (FCBC), Martha Ivis Sánchez, η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες αφιερωμένες στα παιδιά.

30 Αυγούστου 2024

Στις ¨Comunas¨ της περιφέρειας Μπαρίνας στη Βενεζουέλα

 


("Κοινότητα ή τίποτα") 
25 Aυγούστου 2024 , Περιφέρεια Μπαρίνας, Βενεζουέλα 

                                                Προβολή λευκώματος

Βαγγέλης Γονατάς

4.505 κοινότητες σε όλη τη χώρα αποφάσισαν με γενική ψηφοφορία στις 25 Ιουλίου 2024 (για δεύτερη φορά) ποιό έργο θα υλοποιηθεί στο χώρο ευθύνης τους το επόμενο διάστημα.  

28 Αυγούστου 2024

Αφιέρωμα στον κουβανικό κινηματογράφο στην Πορταριά παρουσία του πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλία του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα κ. Aramis Fuente Hernandez, κατόπιν της επίσκεψης που του απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, διοργανώνει αφιέρωμα στον κουβανικό κινηματογράφο, με την προβολή της ταινίας Cuba Libre, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Πορταριάς, στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου «Αρχοντικό» Πορταριάς.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο πρέσβης, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Το αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Κούβας εντάσσεται στο υψηλής ποιότητας πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο εκτός των άλλων προσβλέπει και στην ψυχολογική ενδυνάμωση των κατοίκων περιοχών που επλήγησαν από τον τυφώνα «Daniel».

19 Αυγούστου 2024

Βούλιαξαν οι δρόμοι του Καράκας και 100 πόλεων της Βενεζουέλας από τους Τσαβίστας

Ο λαός της Βενεζουέλας συμμετείχε αυτό το Σάββατο στη μεγάλη πορεία για την Ειρήνη, κατά του φασισμού, της βίας και για την υποστήριξη του εκλεγμένου προέδρου @NicolasMaduro

17 Αυγούστου 2024

Επιστολή υποστήριξης για τη Βενεζουέλα: ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Aδόλφο Πέρες Εσκιβέλ, οι πρώην πρόεδροι Μανουέλ Σελάγια, Έβο Μοράλες και περισσότεροι από 300 διανοούμενοι και ηγέτες του κόσμου

Ο κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης από την Αργεντινή, Aδόλφο Πέρες Εσκιβέλ,  ο  Μανουέλ Σελάγια  , πρώην πρόεδρος της Ονδούρας, ο Έβο Μοράλες  πρώην πρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, μαζί με περισσότερους από τριακόσιους διακεκριμένους διανοούμενους, συγγραφείς, δημοσιογράφους, πολιτικούς ηγέτες και ακτιβιστές απορρίπτουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΌΠΕΙΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΉΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑΣ.

16 Αυγούστου 2024

Βενεζουέλα, προεδρικές εκλογές 2024: Μια ποιοτικά ανώτερη απόπειρα πραξικοπήματος χωρίς τύχη


 
 Βαγγέλης Γονατάς

Όταν ζεις ιστορικές καταστάσεις, είναι πιθανόν να μην το αντιλαμβάνεσαι σε πραγματικό χρόνο, αλλά αμέσως μετά και από κάποια απόσταση. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ακριβώς βιώσαμε στο Καράκας.

Βρέθηκα στη Βενεζουέλα από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου προσκαλεσμένος από το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV) μαζί με την Lamprini Thoma και τον Rachiotis Yiannis, ως διεθνείς παρατηρητές στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου 2024.

1 Αυγούστου 2024

Ποιός είναι ο “ταξικός υποψήφιος” του αντιτσαβικού PCV

Ο  Ενρίκε Μάρκες  είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ζούλια, όπου και δίδαξε. Η πολιτική του ζωή ξεκίνησε από το “Movimiento 20” μέσα στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στο συνδικαλιστικό κόμμα “La Causa R”. Στο κόμμα αυτό συνδέθηκε με την εκστρατεία που οδήγησε τον Φρανσίσκο Αριας Κάρντενας  στη θέση του κυβερνήτη της Ζούλια, ενώ αργότερα εξελέγη βουλευτής της ίδιας  πολιτείας   για την περίοδο 2000-2005, όπου σχημάτισε την κοινοβουλευτική ομάδα της αυτονομίας, αντιπολιτευόμενη στην κυβέρνηση του  Ούγκο Τσάβες.  

16 Ιουλίου 2024

To εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα Cimavax καταχωρήθηκε στη Λευκορωσία

Η καταχώριση στη Λευκορωσία του πρώτου θεραπευτικού εμβολίου κατά του καρκίνου του πνεύμονα δείχνει τα αποτελέσματα του βιοτεχνολογικού και φαρμακευτικού τομέα, παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες.

Στον λογαριασμό του στο X, ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η οποία ανέφερε την καταχώριση στην ευρασιατική χώρα του εμβολίου Cimavax, που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Κούβας.

14 Ιουλίου 2024

Χαβιέρ Σοτομαγιόρ, ο αθάνατος πρίγκιπας (+Φωτογραφίες +Βίντεο)

Αβάνα (Prensa Latina)
Το παιδί Χαβιέρ Σοτομαγιόρ δεν φανταζόταν ποτέ ότι μια μέρα θα ήταν ο άνθρωπος που θα πηδούσε το ψηλότερο άλμα στον κόσμο με τη δύναμη των ποδιών του και πολύ περισσότερο ότι το ρεκόρ του θα γινόταν ένα από τα παλαιότερα στον αθλητισμό.

Ο ίλιγγος του για τα ύψη είναι μια ειρωνεία που εμπόδιζε τους μάντεις της πατρίδας του να ερμηνεύσουν με ακρίβεια τα σημάδια που άφηναν οι θεότητες Ορίσα  στον πίνακα προβλέψεων.

12 Ιουλίου 2024

Eνότητα των κομμουνιστικών, αριστερών και προοδευτικών κομμάτων ενάντια στο φασισμό

Ο Ρομπέρο Μοράλες Οχέδα, δέχθηκε χθες τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, δέχθηκε χθες τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

"Είναι μεγάλη ικανοποίηση που σας υποδεχόμαστε εδώ, η παρουσία σας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εδραιώνουμε τη φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας", είπε ο Κουβανός ηγέτης του κόμματος καλωσορίζοντάς τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ.

6 Ιουλίου 2024

Η Ρωσική αεροπορική εταιρεία μετέφερε σε ένα έτος στην Κούβα πάνω από 100.000 επιβάτες

Περισσότεροι από 100.000 επιβάτες έχουν χρησιμοποιήσει τις πτήσεις της
Rossiya Airlines (Όμιλος Aεροφλότ) προς το Βαραδέρο της Κούβας από την έναρξη των πτήσεων προς το θέρετρο της Καραϊβικής την 1η Ιουλίου 2023, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Rossiya μετέφερε 110.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Μόσχα-Βαραδέρο κατά τη διάρκεια του έτους. Άλλοι 20.000 επιβάτες πέταξαν προς την Αβάνα από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2023.

30 Ιουνίου 2024

Yonaiky Calzada, Son del Sur y la 👯‍♀️👯‍♂️ compañía de teatro musical Abrakadabra

 

#ModoVerano #Cuba

13 Ιουνίου 2024

Ο υπΕξ της Κούβας υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της Αβάνας για την ένταξη στην ομάδα BRICS

 Η Ρωσία θα συνεχίσει να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αβάνα παρά τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο Λευκός Οίκος στο μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών. 

Ο Μπρούνο Ροντρίγκες  υπογράμμισε την κατάσταση των σχέσεων και επιβεβαίωσε ότι "οι διπλωματικοί πολιτικοί δεσμοί Ρωσίας-Κούβας συμπληρώνονται από τη δυναμική πρόοδο της αμοιβαία επωφελούς διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό, εμπορικό και επιστημονικοτεχνικό τομέα".

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια