23 Οκτωβρίου 2024

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας έφτασε στο Καζάν για τη σύνοδο κορυφής των BRICS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ έφτασε σήμερα στη ρωσική πόλη Καζάν για να συμμετάσχει στη 16η Σύνοδο Κορυφής των
BRICS.

Ο Ροντρίγκες  δήλωσε στον λογαριασμό του στο X ότι οι τρέχουσες συνθήκες στο νησί εμποδίζουν τον πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος ηγείται προσωπικά των προσπαθειών για την αποκατάσταση του εθνικού ενεργειακού συστήματος και την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας Oscar, να συμμετάσχει.

Την προηγούμενη ημέρα, ο επικεφαλής του κράτους ανακοίνωσε προσωπικά ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην εκδήλωση και τόνισε ότι αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Κούβα, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική σχέση του νησιού με την ομάδα και το πρόσφατο αίτημά της να γίνει μέλος των Brics.

«Μια χώρα όπως η δική μας, η οποία πολιορκείται συνεχώς από την  πολιτική της αυτοκρατορίας, υπομένοντας έναν εντατικοποιημένο αποκλεισμό, μια ένταξη σε έναν ψευδή κατάλογο χωρών που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία, βρίσκει στους Brics μια ατμόσφαιρα ενσωμάτωσης, ισότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης», τόνισε.

Οι Brics ιδρύθηκαν το 2006 από τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία- το 2011 προστέθηκε και η Νότια Αφρική, δίνοντας το ακρωνύμιο Brics. Φέτος, μόλις την 1η Ιανουαρίου, προσχώρησαν στην ένωση και η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αιθιοπία και το Ιράν.

Η Ρωσία ανέλαβε την προεδρία της ομάδας το 2024, η οποία αναπτύσσεται υπό το σύνθημα της ενίσχυσης της πολυμέρειας για χάρη της δίκαιης και ασφαλούς παγκόσμιας ανάπτυξης.


Canciller de Cuba arribó a Kazán para cumbre del Brics | Cuba Si

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια