22 Οκτωβρίου 2024

Ο Nτίας Κανέλ επιβεβαιώνει 6 θανάτους στην Κούβα λόγω της τροπικής καταιγίδας Oscar

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ  επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τον θάνατο 6 ανθρώπων μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Oscar.

Ο αρχηγός του κράτους κήρυξε επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές Imías και San Antonio del Sur, «ιστορικά ξηρές περιοχές».

Ενόψει του περάσματος της τροπικής καταιγίδας Όσκαρ στην Κούβα, οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις (FAR) και το Υπουργείο Εσωτερικών (Minint) ηγούνται των δράσεων διάσωσης στους δήμους της επαρχίας Γκουαντάναμο, εξήγησε ο Ντίας-Κανέλ.Canel.

Το πέρασμα του Όσκαρ

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Όσκαρ εισήλθε στην κουβανική επικράτεια ως τυφώνας κατηγορίας 1 το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή της πόλης Μπαρακόα, στην επαρχία Γκουαντάναμο.

Η περιοχή αυτή επλήγη περισσότερο από αυτό το καιρικό φαινόμενο, το οποίο υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα μετά από 26 ώρες κίνησης πάνω από μια ορεινή περιοχή, αναφέρει το Telesur.

Παρόλο που ο Όσκαρ έφυγε από την Κούβα το απόγευμα της Δευτέρας, το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας ανέφερε ότι μπορεί ακόμη να προκαλέσει ισχυρές βροχές, αιφνίδιες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια