13 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση/συζήτηση: Ακροδεξιό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, Αμφιθέατρο Πάρκο Τρίτση


Εκδήλωση/συζήτηση: 
«Ακροδεξιό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα - Η πάλη απέναντι στο φασισμό στη χώρα μας και διεθνώς»

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στις  19:00
Αμφιθέατρο Πάρκο Τρίτση

Βαγγέλης Γονατάς, Κώστας ΓούσηςΚώστας Ράπτης,
Αργυρώ Συρμακέζη, Μιχάλης Ορφανος.  
ΣυντονίΖει ο   Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ μας είναι αφιερωμένη στην αντίσταση των λαών της Λατινικής Αμερικής απέναντι στον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής εμπνέουν συνολικά την πάλη των λαών απέναντι στον Ιμπεριαλισμό και τον Φασισμό. Βρισκόμενοι δίπλα στον κυρίαρχο εχθρό της ανθρωπότητας, τον Βόρειο Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, δηλαδή τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, μετατρέπονται συχνά μέσα στην ιστορική πορεία της πάλης των τάξεων, σε πρωτοπόρες δυνάμεις της αντίστασης απέναντι στο ιμπεριαλιστικό σύστημα που σαπίζει και πετάει την μάσκα «της Αστικής Δημοκρατίας».

Στο πάνελ της πρώτης μας εκδήλωσης, θα υποδεχθούμε τον συναγωνιστή Βαγγέλη Γονατά, ο οποίος θα μας μιλήσει για την κατάσταση που αναπτύχθηκε στις πρόσφατες εκλογές της Βενεζουέλας και την απόπειρα της ιμπεριαλιστικής συλλογικής Δύσης και της ακροδεξιάς να προχωρήσουν σε πραξικόπημα απέναντι στην νόμιμα εκλεγμένη αντιιμπεριαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Έπειτα, τον λόγο θα πάρει ο συναγωνιστής Κώστας Γούσης, ο οποίος θα συμβάλει σε μία συνολικότερη πολιτική ανάλυση σε σχέση με τους μηχανισμούς των αμερικανοκίνητων πραξικοπημάτων στη Λατινική Αμερική, μεταφέροντας και εμπειρίες από αποστολές αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα και την Κούβα.
Τέλος, τον λόγο θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Κώστας Ράπτης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία συνολική τοποθέτηση σε σχέση με την διεθνή συγκυρία και τα στρατόπεδα που αναπτύσσονται στον πλανήτη.
Μετά το πέρας των τοποθετήσεων των τριών ομιλητών, θα μιλήσει η συναγωνίστρια Αργυρώ Συρμακέζη εκ Μέρους του Μετώπου Λαϊκού Αγώνα «Ηλέκτρα Αποστόλου», προχωρώντας σε μία συνολική πολιτική ανάλυση για το πως ο Αμερικανικός Ιμπεριαλισμός ταυτίζεται με τον ναζισμό- φασισμό (Ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου) και τι σημαίνει αυτό για τα κινήματα που αναπτύσσονται στις χώρες της Δύσης.
Η εκδήλωση θα κλείσει, με την τοποθέτηση του συναγωνιστή Μιχάλη Ορφανού, ο οποίος θα ορίσει τα καθήκοντα της έμπρακτης μαχητικής αντιφασιστικής πάλης στον τόπο μας!

Καλούμε εργαζόμενους και εργαζόμενες, νέους και νέες, αγωνιστές και αγωνίστριες, οργανώσεις και συλλογικότητες, να συμμετέχουν μαζικά και πλατιά σε αυτή την πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ μας, και να αποτελέσουν οργανικό κομμάτι της συζήτησης που θα ακολουθήσει.

Το σύνολο της εκδήλωσης θα συντονίσει ο συναγωνιστής και δημοσιογράφος Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης.

***




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια