30 Οκτωβρίου 2023

Τα ΆΠΑΝΤΑ του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα έρχονται στα ελληνικά από τη «New Star»

Η NEW STAR σε συνεργασία με το “Che Guevara Studies Center of Havana Cuba” και τον Εκδοτικό Οίκο “OCEAN PRESS” “OCEAN SUR”, που έχει εκδώσει και διανείμει παγκοσμίως το έργο του Che Guevara, θα ε 
κδώσει στα ελληνικά τα “ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΑΠΑΝΤΑ” σε 7 τόμους. Η παγκόσμια έκδοση κυκλοφόρησε το 2023. Η ελληνική έκδοση θα κυκλοφορήσει τμηματικά το 2024 και το 2025

Μία συλλογή επτά τόμων, που συντάχθηκε από τους ερευνητές María del Carmen Ariet και Disamis Arcia, για το Che Guevara Studies Center Havana Cuba (Κέντρο Μελετών Τσε Γκεβάρα – Δημόσιος Οργανισμός που ιδρύθηκε και διευθύνεται από την οικογένεια Γκεβάρα), η οποία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του έργου που έγραψε ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα.

Το «ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΑΠΑΝΤΑ«, περιλαμβάνει βασικά κείμενα για την κατανόηση της εξέλιξης της πολιτικής σκέψης του νεαρού γιατρού που περιόδευσε στη Λατινική Αμερική, εντάχθηκε στην Κουβανική Επανάσταση, ήταν ένας από τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Κυβέρνησης και αργότερα ηγήθηκε στα αντάρτικα κινήματα στο Κονγκό και τη Βολιβία.

Σχολιασμοί, επιστολές, άρθρα, ημερολόγια, συνεντεύξεις, δοκίμια, ομιλίες, ολοκληρωμένα βιβλία και σκίτσα, ομαδοποιούνται σε αυτήν την έκδοση, που συμπληρώνεται από χάρτες, φωτογραφίες, χρονολογίες και εισαγωγικά δοκίμια.

Κάθε τόμος έχει χρονολόγιο, ταξιδιωτικούς χάρτες, φαξ, μια επιλογή από φωτογραφίες και μαρτυρίες συνεργατών ενός έργου που κράτησε περισσότερα από τρία χρόνια και αποτελεί μια θεωρητική και πρακτική άσκηση μεγάλης αξίας για τη διδασκαλία των γενεών.

Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια