3 Οκτωβρίου 2023

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο "κολοσσό που σκεφτόταν τον λαό"

ΜΟΣΧΑ, 29 Σεπτεμβρίου
- Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ήταν μια μοναδική προσωπικότητα και τον χαρακτήρισε ως "κολοσσό που εργάστηκε ακούραστα για το συλλογικό καλό", ως "το είδος του ανθρώπου που γεννά η Λατινική Αμερική". 

Κατά την έναρξη την Παρασκευή της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης Ρωσίας-Λατινικής Αμερικής, ο Ευρασιάτης ηγέτης αναφέρθηκε στην ομιλία του στους "ανιδιοτελείς αγωνιστές για τη δικαιοσύνη και την κοινωνική ισότητα" στη Λατινική Αμερική, όπως ο Σαλβαδόρ Αλιέντε, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και ο Φιντέλ Κάστρο, γεγονός που προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα του ακροατηρίου, ανέφερε το Prensa Latina. 

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι το χειροκρότημα λέει πολλά για τον ρόλο που έπαιξαν αυτοί οι άνθρωποι και υπενθύμισε ότι είχε αρκετές συναντήσεις με τον Φιντέλ Κάστρο: "Ήταν απλά ένας κολοσσός", προσθέτοντας: "Ένας άνθρωπος που σκεφτόταν τους ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο, και όχι μόνο τους Κουβανούς. Σκεφτόταν επίσης όλη τη Λατινική Αμερική και όλους τους ανθρώπους του πλανήτη", πρόσθεσε.

Τέλος, ο Πούτιν τόνισε ότι η συνείδηση του Κουβανού επαναστάτη ηγέτη ήταν πλήρως επικεντρωμένη "στην έγνοια για την επίτευξη του κοινού καλού και της δικαιοσύνης.

Στη Διάσκεψη, ο Πούτιν ζήτησε την ενίσχυση των σχέσεων με τη Λατινική Αμερική και εξέφρασε τη θέση της κυβέρνησής του να αυξήσει τη στήριξη προς την περιοχή στο ζήτημα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και την καταπολέμηση του εγκλήματος.

"Η φιλική μας στάση απέναντι στις χώρες της περιοχής αντανακλάται στο γεγονός ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Λατινοαμερικανούς", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο κοινοβουλευτικό συνέδριο "Ρωσία-Λατινική Αμερική" που διεξάγεται στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου).

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η παρουσία των λατινοαμερικανών νομοθέτων στη συνάντηση "αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της επιθυμίας των λαών των χωρών μας να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη και αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση".

Περισσότερα από 200 άτομα συμμετέχουν στη διάσκεψη, η οποία θα κορυφωθεί την ερχόμενη Δευτέρα με την ολομέλεια "Συνεργασία προς όφελος ενός δίκαιου κόσμου για όλους".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια