29 Οκτωβρίου 2023

Αλληλεγγύη και άνευ όρων υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό από τις κουβανικές οργανώσεις ICAP και AACA

Διακήρυξη Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό του Κουβανικού Ινστιντούτου Φιλίας των Λαών (
ICAP) και της Ένωσης Κουβανο~Αραβικής Φιλίας (AACA)

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) και ο Σύνδεσμος Κουβανο~Αράβικής Φιλίας (AACA) επιβεβαιώνουν την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό και τη μόνιμη υποστήριξή τους. Εδώ και 75 χρόνια ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει, σε έναν άνισο αγώνα, την αυξανόμενη εχθρότητα του ισραηλινού κράτους, το οποίο είναι αποφασισμένο να τον εκτοπίσει από το έδαφός του, κατά παράβαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και κατά παράβαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η μάχη που δίνει αυτός ο ηρωικός λαός μας καλεί να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την καταδίκη των εγκλημάτων που συνεχίζει να διαπράττει το Ισραήλ εναντίον ενός έθνους που υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματά του.

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών συντάσεται με  τη σταθερή θέση του Υπουργείου Εξωτερικών μας (MINREX) και όλου του λαού της Κούβας υπέρ (...) μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς λύσης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, στη βάση της δημιουργίας δύο κρατών, που θα επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και να αποκτήσει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος εντός των προ του 1967 συνόρων, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Θεωρούμε ότι είναι καθήκον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να σταματήσει ο πόνος και η καταστροφή στην Παλαιστίνη. Είναι καθήκον όλων των εθνών να καταδικάσουν την κρίσιμη κατάσταση που βιώνει αυτός ο λαός.

Στέλνουμε στους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας την αλληλεγγύη μας και την άνευ όρων υποστήριξή μας στον αγώνα τους, τον οποίο υποστηρίζουμε σαν να είναι δικός μας.

ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΥΒΑΝΟ-ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 
8 octubre, 2023




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια