20 Μαΐου 2020

H Κούβα θα κρατήσει κλειστά τα σύνορά της στον τουρισμό

Το Σάββατο,  η Κούβα ανακοίνωσε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα χωρίς θάνατο και   22 νέα  κρούσματα Covid-19, συνολικά 1.862 στη χώρα από την αρχή της νόσου.

Στην καθημερινή ενημέρωση αναφοράς θετικών ασθενών στον Covid-19, οι κουβανικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η χώρα δεν θα δεχτεί ακόμη τουρίστες ούτε θα ανοίξει τα σύνορά της.

Σε αυτά το πλαίσιά, ο Εθνικός Διευθυντής Επιδημιολογίας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, Φρανσίσκο Ντουράν, διαβεβαίωσε ότι "όταν αποφασιστεί αυτό -μια ημερομηνία που δεν μπορώ τώρα να προβλέψω, καθώς εξαρτάται επίσης από την γενικότερη κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο-, θα υιοθετηθεί ένα πακέτο μέτρων το οποίο ήδη έχει θεσπιστεί από τους διεθνείς υγειονομικούς κανονισμούς ". Τόνισε επίσης ότι τα μέτρα αυτά υπάρχουν πριν από το Covid-19 και ενισχύθηκαν όταν ξέσπασε ο Έμπολα.


Μεταξύ αυτών των μέτρων, επεσήμανε, τον σαρωτή θερμοκρασίας (θερμομέτρηση), την καταγραφή των ταξιδιωτών, τον ιατρικό έλεγχο τους από οικογενειακό γιατρό κατά τις πρώτες 72 ώρες και την απομόνωση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Σημείωσε επίσης ότι με την εκπλήρωση αυτών των προληπτικών μέτρων, ο κόσμος μπορεί να ανοίξει στο μέλλον, όταν ο κίνδυνος είναι όσο το δυνατόν πιο μικρός. Ωστόσο, δήλωσε, "δεν είναι τώρα αυτή η ώρα".

Το Σάββατο, η Κούβα ανακοίνωσε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα χωρίς θάνατο και 22 νέα κρούσματα Covid-19, συνολικά 1.862 στη χώρα από την αρχή της νόσου.

Η χώρα εφαρμόζει επίσης ένα σχέδιο δράσης για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των μέτρων που εγκρίθηκαν από την αρχή του έτους από την προσωρινή ομάδα εργασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο του νέου κορονοϊού στην Κούβα.

Εν προκειμένω, η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος (CITMA), Μάρτα Μαρίνα Φεριόλ Μαρτσένα, επεσήμανε την αναγκαιότητα  την ανάγκη τα έγγραφα  που σχετίζονται με την εκπλήρωση στα μέτρα καταπολέμησης της επιδημίας Covid-19, να ανακηρυχθούν Γραπή Κληρονομιά του κουβανικού έθνους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια