22 Μαΐου 2020

ΗΠΑ: Επανεξετάζεται η επιστροφή της Κούβας στον κατάλογο των «κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας»

Πηγή: www.alt.gr 
Νέα επίθεση προβλέπεται απ’ την Ουάσινγκτον στην Αβάνα καθώς οι ΗΠΑ επανεξετάζουν να επιστρέψουν την Κούβα στον κατάλογο των κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας.

Σε ένα πιθανό προκαταρκτικό βήμα, η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε επαναφέρει το νησί του Φιντέλ και του Τσε σε έναν ξεχωριστό κατάλογο χωρών που δεν συνεργάζονται πλήρως με τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας». Ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ορίσει πολλές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας ως «τρομοκρατικές» οργανώσεις, εν μέρει για φερόμενους δεσμούς με το εμπόριο ναρκωτικών. 

Είναι προφανές πως οι πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος τρέμουν και θα τρέμουν κάθε φορά που κάποιος λαός αποφασίζει να ορίσει το μέλλον του χωρίς εκμεταλλευτές.

Η διαφορά ανάμεσα στη καπιταλιστική βαρβαρότητα των ΗΠΑ και της Κούβας που χρόνια ζει υπό τον ασφυκτικό οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, της ΕΕ κ.α. αποτυπώνεται με ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα:

τη στιγμή που ο “πλανητάρχης” Τραμπ βλέπει το λαό της Αμερικής να μετράει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και το σύστημα υγείας της να έχει καταρρεύσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο λαός της Κούβας δείχνει την αλληλεγγύη του στέλνοντας γιατρούς σε όλο τον κόσμο για να ενισχύσουν την μάχη που δίνουμε όλοι μας αυτό τον καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια