28 Μαΐου 2020

Η σελίδα στο fb "Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ" γίνεται 2 μηνών και αγγίζει τα 15.000 μέλη


Μια ελληνική πρωτοβουλία που στηρίξαμε με όλη μας την καρδιά και γρήγορα μεταμορφώθηκε σε ένα διεθνές κίνημα που αγκάλιασε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, αποτελεί ήδη τον πιο μαζικό και αντιπροσωπευτικό δείκτη αγάπης και  αλληλεγγύης των Ελλήνων προς την Κούβα, καθώς και της δυνατότητας οργανωμένης, ενωτικής και αποτελεσματικής της έκφρασης. 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ στις 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 

1) ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ,ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΜΠΑΡΚΟ
Σημερα 28/5/2020 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ εχει 14800 ΜΕΛΗ. Συμετεχουν 53 οργανωσεις/συλλογοι /φορεις/σελιδες σαν ΜΕΛΗ και εχουμε την υπστηριξη δεκαδων ακομα που ειτε δεν εχουν σελιδα στο ΦΒ..ειτε ειναι ΟΜΑΔΕΣ που δεν μπορουν για τεχνικους λογους να εινα μελη της ομαδας μας,Η πρωτοβουλια αυτη καθε μερα δυναμωνει και συσπειρωνει

2) ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΩΣΤΕ ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΜΕΙΛ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (στην ομαδα μας σημερα εχουμε πανω απο 500 μελη ατομα η ομαδες ,φορεις κλπ απο 65 χωρες,)

Σε εποχές που οι υπερδυνάμεις χτίζουν τείχη , η Κούβα χτίζει γέφυρες και υποστηρίζει τους λαούς των κρατών που έχουν ανάγκη, χωρίς καμμιά διάκριση και προσφέρει απλόχερα την αλληλεγγύη του, στον κατ' εξοχήν τομέα που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή, στην Ιατρική.

Οι αρχές των Κουβανικών μπριγάδων είναι στηριγμένες στην «Επαναστατική Ιατρική» όπως την οριοθέτησε σε μια ομάδα στρατιωτών το 1960, ο ίδιος ο Τσε Γκεβάρα, γιατρός και ο ίδιος, όταν καθιέρωσε το καθήκον του κράτους «να παρέχει υπηρεσίες δημόσιας υγείας για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων, να καθιερώσει ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής … και να προσανατολίσει τις δημιουργικές ικανότητες όλων των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα προς τα καθήκοντα της κοινωνικής ιατρικής».

Η διεθνιστική ιατρική αλληλεγγύη της Κούβας ξεκίνησε ήδη από το 1960 όταν η Κούβα έστειλε μια ομάδα εργαζομένων υγείας στη Χιλή για την ανακούφιση των πληγέντων μετά από ένα σεισμό που έγινε εκεί, για να ιδρύσουν ένα σύστημα δημόσιας υγείας και να βοηθήσουν τον πληθυσμό .

Και ήταν τον Μάιο του 1963 όταν ένας *στρατός με λευκές ρόμπες* αποτελούμενος από 58 γιατρούς, πιστούς στον Ιπποκράτειο Όρκο και με αρχή την διεθνή αλληλεγγύη έφτασε στην Αλγερία, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο λαό αυτού του Έθνους και η οποία είχε πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθεί από τη Γαλλία και παρέμειναν για 14 μήνες, όχι μόνο παρέχοντας ιατρική βοήθεια αλλά γνώση και συμμετείχαν ενεργά στο χτίσιμο του Δημόσιου συστήματος Υγείας της χώρας, κάτι που στη συνέχεια επαναλήφθηκε για πάρα πολλές φορές απ΄ άκρη σ΄ άκρη της γης .Γιατί οι αποστολές δεν περιορίζονται μόνο στην παροχή ιατρικής βοήθειας αλλά οι Κουβανοί γιατροί αξιοποιώντας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, έχουν βοηθήσει στην ίδρυση Σχολών Ιατρικής , αλλά και στην λειτουργία και στις δομές οργάνωσης για δημόσια συστήματα υγείας σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Από το 1963, η Κούβα έχει στείλει περισσότερους από 400.000 επαγγελματίες υγείας σε 164 χώρες και είναι πάντα παρούσα στις σοβαρότερες κρίσεις υγείας. Ναι, η Κούβα, η απομονωμένη από όλη τη Δύση στέλνει ιατρικό προσωπικό σε όλο τον πλανήτη!! (και όχι στρατό).. Αυτό σημαίνει η έμπρακτη αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η ανθρωπιά δεμένες με την επιστήμη, την αυτοθυσία και τον ορθολογισμό.

Η μάχη για την αλήθεια της Κούβας ενάντια στο τείχος της σιωπής και της παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης συνεχίζεται και στην Ελλάδα
Ήρθε η ώρα που Δεν Πρέπει να μείνουμε Σιωπηλοί...
Έχουμε Φωνή και Πρέπει να Ακουστεί...

Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.
Η Κούβα σώζει Ζωές.
Η Κούβα στέλνει γιατρούς όχι βόμβες.
Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε την πραγματικότητα.

Η σελίδα σε Fb
Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ
- Nobel Prize for the Doctors of Cubahttps:
https://www.facebook.com/groups/4091231877557233/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια