22 Μαΐου 2020

Η Κούβα του Εμπάργκο στον Κορονοϊό

Niovi Anazikou                     ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ   ΕΔΩ

Το σύστημα υγείας της Κούβας είναι γνωστό παγκοσμίως όπως και η συνεισφορά του στην ιατρική περίθαλψη διεθνώς καθώς έχει παρουσιάσει σημαντικά ιατρικά επιτεύγματα για σοβαρές ασθένειες. Στον καιρό της πανδημίας η ιατρική συνδρομή της Κούβας προς άλλες χώρες ήταν καθοριστική όπως και στην γειτονική μας Ιταλία.
  Όσο βρισκόμασταν σε καραντίνας επικοινώνησα με τον Δημήτρη Δημητρακόπουλο (Dimitri Dimis), μόνιμο κάτοικο της Κούβας, ο οποίος μας περιγράφει στο βίντεο πώς βιώνει την κατάσταση στη χώρα του αυτή την περίοδο. Αισθάνεται ασφάλεια από την μία με το σύστημα υγείας της χώρας που διαμένει, ενώ την ίδια στιγμή αυτό που απασχολεί τον ίδιο και τον κόσμο εκεί, είναι οι βασικές ελλείψεις που δημιουργούνται από το εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν άλλαξαν την πολιτική τους ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας. 
  Συνεχίζουν τον αποκλεισμό και εμποδίζουν έτσι την άφιξη διεθνούς βοήθειας στην Κούβα ώστε να αντιμετωπίσει τον νέο κορονοϊό. Ωστόσο, η αλληλεγγύη, ειδικά τώρα όπως μας αναφέρει, έχει φτάσει στο μέγιστο στη χώρα του για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Παραγωγός: Νιόβη Αναζίκου
Οπτικοακουστικό υλικό: Δημήτρης Δημητρακόπουλος
Μοντέζ:
Αλεξάνδρα Βερυκόκκου

Ευχαριστώ τον Vagelis Gonatas για την βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια