7 Μαΐου 2014

Bloggers από όλο τον κόσμο αλληλέγγυοι με τους Πέντε Κουβανούς

Πηγή:  telesurtv.net
Αυτό το διάστημα πραγματοποιείται μια ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων ανάμεσα σε Bloggers από διαφορετικές χώρες, με στόχο την δημιουργία μιας παγκόσμιας αλυσίδας που θα προβάλει το θάρρος και την ανδρεία των Πέντε Κουβανών Ηρώων που κρατούνται άδικα στις ΗΠΑ.

Ένα μεγάλο μέρος από την παγκόσμια κοινότητα των bloggers  θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 5 Μαΐου μια μεγάλη καμπάνια στο twitter  σαν μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους 3 αντιτρομοκράτες κουβανούς ήρωες που παραμένουν έγκλειστοι στις Βορειοαμερικάνικες φυλακές.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα από τον διοργανωτή της δράσης  Luis Ernesto Ruiz ο οποίος αποκάλυψε ότι η πρωτοβουλία εντάσσεται στις δραστηριότητες του   “XXI    Φεστιβάλ του  Ολγίν”, ανατολικής επαρχίας της Κούβας.

Ο Ruiz τόνισε ότι οι bloggers (που βρίσκονται  στην Κούβα και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς)  συμμετείχαν ήδη στις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του  Asociación Hermanos Saiz  ατο οποίο συγκεντρώνονται οι νέοι καλλιτέχνες της Κούβας.

Σημείωσε επίσης ότι οι συμμετέχοντες blogger στην καμπάνια μέσω του twitter θα συμμετάσχουν και τις επόμενες μέρες στην εκδήλωση αλληλεγγύης «5 μέρες για τους 5» που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προβλέπεται επίσης, ότι οι bloggers θα πραγματοποιήσουν μία ανταλλαγή γνώσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων με στόχο την δημιουργία μιας παγκόσμιας αλυσίδας που θα προβάλει το θάρρος και την ανδρεία των Πέντε Κουβανών Ηρώων που κρατούνται άδικα στις ΗΠΑ. Όπως επίσης και ότι θα απαιτήσουν την απελευθέρωση των Ramón Labañino, Gerardo Hernández και Antonio Guerrero που παραμένουν φυλακισμένοι γιατί απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του κουβανικού λαού.

«Οργανώνουμε αυτές τις δραστηριότητες προς τιμήν των ανδρών που πολέμησαν για να υπερασπίσουν την κυριαρχία της χώρας μας» κατέληξε ο Ruiz.

Τον Μάρτιο του 2014 αποφυλακίστηκε ο Fernando González, ένας από τους Πεντε. Προηγουμένως, τον Οκτώβριο του 2011, είχε αποφυλακιστεί ο René González  o οποίος γύρισε στο νησί αφού παραιτήθηκε από την βορειοαμερικάνικη υπηκοότητά.

Δημοσιεύτηκε πρώτο φορά στο  blog Prensa Rebelde






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια