10 Μαΐου 2014

Χαιρετισμός του πρέσβη της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες στην έκθεση των έργων του Αντόνιο Γκερέρο στο "Ernesto Art Cafe"

Φαρίντ Φερνάντες
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρέσβη της Κούβας Osvaldo Cobacho και τους διοργανωτές της εκδήλωσης  που εκφράζουν της αλληλεγγύη τους στην Κούβα και συνεπώς, σε όλη την Δική μας Αμερική και στους τους αγώνες χειραφέτησης που γίνονται εκεί, αλλά και όλους τους φίλους και τις φίλες που βρίσκονται σήμερα εδώ.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω δυο λόγια που θεωρούμε απαραίτητα να ειπωθούν.  Θα θέλαμε να εκφράσουμε την χωρίς όρους αλληλεγγύη και υποστήριξή μας προς τους Πέντε κουβανούς Ήρωες αντιτρομοκράτες που έχουν φυλακιστεί άδικα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τις  12 Σεπτεμβρίου του 1998, δηλαδή, σχεδόν 16 χρόνια.
Σήμερα οι Πέντε θεωρούνται Ήρωες ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και αποτελούν για εμάς παράδειγμα αντίστασης,  αφού πάλεψαν για την ανεξαρτησία και της κυριαρχία ολόκληρης της Δικής μας Αμερικής.

Όπως ανέφερε και ο Πρέσβης Osvaldo Cobacho προηγουμένως, σήμερα  βρίσκεται στην Βενεζουέλα ο Ρενέ Γκονζάλες, τον οποίο η μπολιβαριανή μας πατρίδα υποδέχτηκε με τις τιμές που αξίζουν στον άνθρωπο που αντιστάθηκε, προκειμένου οι νεότερες γενιές μας να μπορούν ν’ απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Βενεζουέλα, μια χώρα που επίσης πολιορκείται από την αυτοκρατορία των ΗΠΑ, στέκεται αλληλέγγυα με την αδερφή Δημοκρατία της Κούβας. Αλλά και με τον ηρωικό λαό της  και την ένδοξη Επανάστασή της. Όμως πάνω απ’ όλα είναι αλληλέγγυα με τους συγγενείς του Αντόνιο Γκερέρο, του Χεράρντο Ερνάντες και του Ραμόν Λαμπανίνο, που συνεχίζουν να υποφέρουν από τις τρομερές συνθήκες εγκλεισμού τους, συνθήκες που οι ΗΠΑ  επιφυλάσσουν για όλους όσους θεωρούν εχθρούς τους.

Επιπλέον, θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους εκφράσουμε την σταθερή υποστήριξή μας, γι’ αυτόν τον αγώνα που δίνουν για το καλό ολόκληρης της Δικής μας Αμερικής, διότι  κάθε γωνιά της ηπείρου μας  υποφέρει από τον ιμπεριαλισμό,που εμποδίζει τους λαούς μας να μπορούν ν’ αποφασίζουν ελεύθερα για τη μοίρα τους και για το οικονομικό και πολιτικό τους σύστημα.

Hasta la victoria siempre! Venceremos!

video juanitalaquejica.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια