20 Μαΐου 2014

REMY MAILAN - "Buena Vista Eλλάδα"

Η αν προτιμάτε «Καλή θέα Grecia» !  Στο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ LIVE, Ελασιδών 6 (Πειραιώς 116), Γκάζι, Αθήνα  την Παρασκευή 23 Μάη στις 10.30 μ.μ  ο δικός μας, Remy Mailan  ξανακτυπά!

Ο δικός μας Remy που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει με την μουσική του τις εκδηλώσεις μας, που μας αγαπάει όσο τον αγαπάμε κι εμείς και όσο αγαπάμε κι εμείς κι αυτός την πατρίδα του, την Κούβα.

 Όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν σχεδόν τυχαία πέσαμε πάνω του σε ένα μουσικό καφενείο στη Νέα Ιωνία, και από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ. Ο Remy αγαπάει την Ελλάδα, αγαπάει τους έλληνες, δουλεύει εδώ και όχι σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα «εκ πεποιθήσεως».


 Όλα αυτά τα χρόνια τον «βασανίζει» ένα όνειρο, μια  καλλιτεχνική ανησυχία – έχει πολλές, όπως έχουν διαπιστώσει όσοι έχουν έρθει σε επαφή με την ζωγραφική του - ,μια τρέλα: Nα παντρέψει, να ανακατέψει στοιχεία της κουβανικής και της ελληνικής μουσικής, να περπατήσει σε περίεργους μουσικούς δρόμους και να εκφράσει και με αυτόν τον τρόπο την αγάπη του για την Ελλάδα και τους έλληνες, να δείξει  αυτό που υποστηρίζει συχνά-πυκνά, ότι οι έλληνες και οι κουβανοί μοιάζουμε σε πολλά.

Δεν είναι η πρώτη φορά  που  το μουσικό αυτό εγχείρημα περπατάει. Πήραμε μια πρώτη γεύση πέρσι στο ASCLAYE, στην συναυλία Μi Amor por Cuba (H αγάπη μου για την Κούβα) του Στάθη Σούλιου και πραγματικά μας άρεσε.

Γιατί στην Κούβα, η μουσική είναι γεύση, κάτι όπως στην ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, όχι με κουζίνα αλλά με μουσική.

Το ευρωπαϊκό κοινό έχει γνωρίσει και αγαπήσει την κουβανική μουσική μέσα από τους γνώριμους ρυθμούς των θρυλικών Buena Vista Social Club που κατάφερε να εξάγει από το νησί, τους πιο γνωστούς παραδοσιακούς ρυθμούς της κουβανικής μουσικής.

 Όμως,  σε κάθε γωνιά της Κούβας ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με χιλιάδες καλλιτέχνες, και γκρουπάκια που ερμηνεύουν όλα τα μουσικά είδη, ιχνηλατούν και δημιουργούν με επιτυχία ή λιγότερη επιτυχία  νέα. Οι κουβανοί ακούν και τραγουδούν τα πάντα, λατρεύουν το ρυθμό.

Η κουβανική mezcla (μίξη, ανακάτεμα) είναι στο αίμα του κουβανού, όπως ακριβώς  η μουσική και ο χορός και η έκφραση αυτής της «τρέλας» στην μουσική είναι άκρως συναρπαστική. 

Θα είμαστε λοιπόν όλοι εκεί σε αυτή την μουσική περιπέτεια, θα πετάξουμε στο μουσικό ταξίδι με πιλότο τον Remy Mailan  και  το ελληνοκουβανικό του πλήρωμα.

Θα είμαστε όλοι εκεί, γιατί η συναυλία είναι αφιερωμένη σε εμάς, στους φίλους του. Επιπλέον, είναι μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να χαλαρώσουν (ή να αποτρελαθούν) από την  προεκλογική εβδομάδα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυτώσουν από αυτήν.


"Buena Vista - Eλλάδα" λοιπόν, ή Καλή θέα – Grecia !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια