9 Μαΐου 2024

Συνάντηση Ζουγκάνοφ ~ Ντίας Κανέλ στη Μόσχα

Ήταν η τελευταία στιγμή της έντονης ατζέντας της Τετάρτης στη Μόσχα, αλλά ήταν επίσης γεμάτη αγάπη. Στις εννέα το βράδυ, ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Mιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, είχε νέα συνάντηση με τον Γκενάντι Ζουγκάνοφ, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Ντίας Κανέλ μετέφερε στον Ρώσο ηγέτη του κόμματος τους χαιρετισμούς του ηγέτη της Επανάστασης, Αρχηγού του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρους.

📹| El Primer Secretario del Comité Central del Partido Comunista de #Cuba, @DiazCanelB, sostuvo un encuentro con Guennadi Ziuganov, secretario general del Partido Comunista de la Federación de #Rusia, a quien transmitió un saludo del General de Ejército, Raúl Castro Ruz. pic.twitter.com/IqmxKxSGdb


Στο πλαίσιο της συνάντησης υπογράφηκαν έγγραφα που εδραιώνουν τους υφιστάμενους δεσμούς μεταξύ των δύο πολιτικών οργανώσεων.

Στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, ο Ντίας Κανέλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση αυτήε της συνάντησης, η οποία επαναβεβαίωσε τη βούληση να συνεχιστεί η ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων.



Απαντώντας σε ερωτήσεις Ρώσων δημοσιογράφων, οι οποίοι προετοιμάζουν οπτικοακουστικό υλικό με την ευκαιρία των 80ων γενεθλίων του κομμουνιστή ηγέτη, ο Ντίας Κανέλ τόνισε ότι "ο Ζουγκάνοφ έχει μακρά ιστορία δεσμών με την Κουβανική Επανάσταση, ως εργάτης, ως εκπρόσωπος της εργατικής τάξης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ως Ρώσος κομμουνιστής και επίσης ως ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι έχει ιστορικό επισκέψεων στην Κούβα και συμμετοχής σε συγκεκριμένα έργα που έχουν συμβάλει τα μέγιστα, κυρίως στην ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα στη χώρα μας.

Για εμάς, είπε ο  Ντίας Κανέλ, ο Ζουγκάνοφ "είναι φίλος,  είναι αδελφός. Μαθαίνεις πολλά από αυτόν και σε ενθαρρύνει επίσης πολύ στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια