7 Μαΐου 2024

Στο Γκουαντάναμο το 8ο Διεθνές Σεμινάριο για την Ειρήνη και την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων

Το 8ο Διεθνές Σεμινάριο για την Ειρήνη και την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων πραγματοποιήθηκε στο Γκουαντάναμο με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 συνέδρων, μεταξύ των οποίων και σχεδόν 70 ξένοι από 25 χώρες.

Η εκδήλωση, που οργανώνεται από το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), συγκεντρώνει ακαδημαϊκούς, συνδικαλιστικούς ηγέτες και προοδευτικούς υποστηρικτές ενός καλύτερου κόσμου, όπως ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.



Το Σεμινάριο, που φιλοξενείται στην Πλατεία της Επανάστασης Grajales Coello του Γκουαντάναμο, θα περιλαμβάνει διαλέξεις σχετικά με τις επιπτώσεις των περισσότερων από 800 ξένων στρατιωτικών βάσεων σε διάφορες χώρες και θα αποτελέσει και πάλι μια πλατφόρμα για να υποστηρίξει το κλείσιμο αυτών των θυλάκων, τον τερματισμό της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, τον τερματισμό του εγκληματικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ και την αφαίρεση του έθνους της Καραϊβικής από τον ψευδή κατάλογο των χωρών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία.

Το Σεμινάριο άνοιξε ο Φερνάντο Γκονζάλες Γιόρτ, Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας και Πρόεδρος της ICAP, και η Αλισ Αζαχάρες Τορεμπλάνκα, Κυβερνήτης του Γκουαντάναμο, ο οποίος παρουσίασε διάλεξη για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της ανατολικότερης και πιο ορεινής περιοχής της Κούβας.

Όπως είναι παράδοση σε αυτές τις εξαμηνιαίες εκδηλώσεις, την Κυριακή 5 Μαΐου οι σύνεδροι επισκέφτηκαν το δήμο Καϊμανέρα, που συνορεύει με την παράνομη στρατιωτική βάση των Βορειοαμερικανών που βρίσκεται στον κόλπο εδώ και 121 χρόνια, και από αυτό το παραθαλάσσιο χωριό έδωσαν στη δημοσιότητα την τελική διακήρυξη και προκήρυξη για την παγκόσμια ειρήνη.

Cubainformacion - Artículo: Sesiona en Guantánamo VIII Seminario internacional de Paz y por la Abolición de las Bases Militares



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια