28 Μαΐου 2024

Η Κούβα δημιουργεί δίκτυο εργαστηρίων ρομποτικής σε όλη τη χώρα

Με τα εγκαίνια και την ταχεία υλοποίηση του εργαστηρίου στο Σιέγο ντε Άβιλα, το δίκτυο των εργαστηρίων ρομποτικής στην τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση καλύπτει όλη την επικράτεια, ένα αποτέλεσμα που αποδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε αυτόν τον κλάδο, ο οποίος εφαρμόζεται σε τομείς που σηματοδοτούν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του έθνους.

Ο μηχανικός τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών  Χοσέ Κάρλος Κρους Σαντοβάλ, γενικός διευθυντής των Λεσχών Νέων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής (JCCE) της χώρας, δήλωσε στην εφημερίδα Γκράνμα   ότι με το άνοιγμα αυτού  του εργαστηρίου στο  Σιέγο ντε  Άβιλα, υπάρχουν πλέον 24  τέτοια εργαστήρια στην Κούβα. "Όλες οι επαρχίες έχουν τουλάχιστον ένα   και ορισμένες έχουν περισσότερα από ένα, όπως συμβαίνει στο Σαντιάγο ντε Κούβα, στη Βίλα Κλάρα και στην Αβάνα", δήλωσε ο ειδικός.

Το έργο, εξήγησε ο μεταπτυχιακός φοιτητής στην τηλεματική από το Κεντρικό Πανεπιστήμιο του Λας Βίγιας "Marta Abreu", ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

"Eξ αυτού προκύπτει η ευθύνη των ειδικών σε αυτά τα κέντρα, για την κατάρτιση και την άμεση ενίσχυση όσων σπουδάζουν σε αυτό το είδος εκπαίδευσης, ένα από τα ενδιάμεσα επίπεδα για να φτάσουν στο πανεπιστήμιο με καλύτερη ακαδημαϊκή προετοιμασία".

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα σύστημα διδασκαλίας που επιτρέπει στους μαθητές να αναπτυχθούν σε τομείς όπως η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική και τα μαθηματικά, γι' αυτό και η Κούβα εργάζεται για την ανάπτυξή της στο μέλλον σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.

Οι στόχοι μας", δήλωσε ο διευθυντής, "είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των εργαστηρίων ρομποτικής και αυτοματισμού και των κέντρων παραγωγής, ως τον καλύτερο σύνδεσμο μεταξύ θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας".

Επεσήμανε ότι υπάρχουν μικρά παιδιά, ορισμένα με  κάποια αναπηρία, που συνδέονται με τα εργαστήρια ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο προγραμμάτων, ώστε να έχουν πιο προηγμένη σκέψη στο μέλλον, με συμμαχίες με πανεπιστήμια υψηλού κύρους, όπως το Βίγια Κλάρα, το Οριέντε, το UCI και το Cujae.

Για να πάρετε μια ιδέα της προτεραιότητας που δίνεται σε αυτό το έργο, ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους η χώρα θα διοργανώσει τον IV Εθνικό Διαγωνισμό Ρομποτικής, με την παρουσία ξένων ομάδων.

(Με πληροφορίες από Granma και Mesa Redonda)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια