8 Απριλίου 2024

Η γαλλική εκστρατεία αλληλεγγύης για την Κούβα συγκέντρωσε 38.000 ευρώ

Η ένωση
Cuba Coopération France (CubaCoop) έκανε γνωστό ότι η πιο πρόσφατη εκστρατεία αλληλεγγύης προς το νησί συγκέντρωσε 38.300 ευρώ, μια πρωτοβουλία με την οποία επιδιώκει να αμβλύνει τις ανθρωπιστικές συνέπειες του βορειοαμερικανικού αποκλεισμού.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Βίκτορ Φερνάντες, δήλωσε στο πρακτορείο Prensa Latina ότι στόχος της εκστρατείας είναι η αποστολή 10 τόνων γάλακτος σε σκόνη στην Κούβα, που προορίζεται να βοηθήσει τον πιο ευάλωτο πληθυσμό, όπως τα παιδιά.

Η εκστρατεία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και ζητά την υποστήριξη των πολιτών, των τοπικών αρχών, των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, των ιδρυμάτων, των συνδικάτων, των πολιτικών δυνάμεων και των ενώσεων αλληλεγγύης.

Ο Φερνάντες ευχαρίστησε σε μήνυμά του όσους έδωσαν τη συμβολή τους και χαρακτήρισε τη δράση επιτυχημένη.

Η θέση μας για πολιτική και οικονομική στήριξη του έθνους των Αντιλλών είναι δίκαιη και αποτελεί προτεραιότητα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της CubaCoop, η οποία δημιουργήθηκε το 1995 για την προώθηση προγραμμάτων αποκεντρωμένης διμερούς συνεργασίας .

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους διάφορους τομείς της γαλλικής κοινωνίας να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία που επιδιώκει να αμβλύνει τις επιπτώσεις του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού για περισσότερα από 60 χρόνια, μια πολιτική που έχει ενταθεί μετά τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021).

Σύμφωνα με τον Φερνάντες, το κύμα συμπάθειας προς την Κούβα είναι τεράστιο στη Γαλλία και ο λαός της χώρας της Καραϊβικής. λόγω της αντίστασης που προβάλει, αξίζει να στηριχθεί σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς.

Ο πρέσβης της Κούβας στη Γαλλία, ότο Βάιλαντ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη προς τη χώρα του και αναγνώρισε την πρωτοβουλία της CubaCoop και τη δέσμευση για έναν δίκαιο σκοπό των ανθρώπων που συμμετείχαν.

Εκμεταλλεύτηκε επίσης την ευκαιρία για να επαναβεβαιώσει την καταδίκη του αποκλεισμού που επιμένουν να επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες παρά την παγκόσμια απόρριψη που προκαλεί και τον εξωεδαφικό του χαρακτήρα, κατά σαφή περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

 
Campaña francesa solidaria con Cuba recauda 38 mil euros - Siempre con Cuba

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια