10 Απριλίου 2024

Περίπου 200 000 Ρώσους επισκέπτες θα υποδεχθεί η Κούβα το 2024

Η Κούβα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουλάχιστον 200.000 Ρώσους επισκέπτες το 2024, δήλωσε τη Δευτέρα η  Κριστίνα Λεόν, σύμβουλος τουρισμού στην πρεσβεία της Κούβας στην ευρασιατική χώρα.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο το τουριστικό ρεύμα των Ρώσων έφτασε τους 66.887 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ για την περίοδο αυτή, καθώς την αντίστηχη περίοδο του 2023 το νησί δέχθηκε 32.224 άτομα, ανέφερε στο πρακτορείο Prensa Latina.

Για την αύξηση της τουριστικής κίνησης, οι κουβανικές αρχές διαπραγματεύονται την αύξηση του αριθμού των πτήσεων από τη Ρωσία και την προσέλκυση επενδυτών και ξενοδοχειακών εταιρειών από τη σλαβική χώρα στον ξενοδοχειακό τομέα της χώρας, δήλωσε η Λεόν.

Υπενθύμισε ότι σήμερα υπάρχουν απευθείας πτήσεις  Ρωσία ~ Κούβα,  προς την Αβάνα, το Βαραδέρο και το Κάγιο Κόκο. 

Πριν από την πανδημία COVID-19 υπήρχαν 18 εβδομαδιαίες πτήσεις από το ρωσικό έθνος και οι αρχές σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη γεωγραφία των αναχωρήσεων, υπερβαίνοντας τον αριθμό σε 20 εβδομαδιαίες πτήσεις, πρόσθεσε.

Πέρυσι το 2023, η Κούβα δέχθηκε 185.000 Ρώσους τουρίστες χάρη στη δραστηριότητα των τουριστικών πρακτόρων, κυρίως της Pegas Touristik, η οποία μαζί με την αεροπορική εταιρεία Nordwind υλοποιεί προγράμματα πτήσεων από τη Μόσχα προς τα δημοφιλή θέρετρα Βαραδέρο και Κάγιο Κόκο.

Cubadebate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια