12 Μαρτίου 2024

Μαριέλα Κάστρο Εσπίν: "Δεν θα υπάρχει ασφαλής ζώνη στα παλαιστινιακά εδάφη όσο υπάρχει η σιωνιστική αποικιοκρατική οντότητα "Ισραήλ"

"Δεν θα υπάρχει ασφαλής ζώνη στα παλαιστινιακά εδάφη όσο υπάρχει η σιωνιστική αποικιοκρατική οντότητα "Ισραήλ" και απολαμβάνει την ανήθικη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συνεργατών της".

Η Δρ Μαριέλα Κάστρο Εσπίν πρόσθεσε την υπογραφή της στο κάλεσμα του Διεθνούς Αντιιμπεριαλιστικού Δικτύου Διασύνδεσης Γυναικείων Οργανώσεων, Κοινωνικών Κινημάτων και Γυναικών από Αριστερά Πολιτικά Κόμματα για να δοθεί τέλος στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Η Κουβανή βουλευτής Μαριέλα Κάστρο Εσπίν προσυπέγραψε το κάλεσμα του Διεθνούς Αντιιμπεριαλιστικού Δικτύου Διασυνδεσης Γυναικείων Οργανώσεων, Κοινωνικών Κινημάτων και Γυναικών από Αριστερά Πολιτικά Κόμματα (RIAOMPI), στόχος του οποίου είναι να απαιτήσει τον άμεσο και άνευ όρων τερματισμό της γενοκτονίας του "Ισραήλ" κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η Κάστρο Εσπίν, ακαδημαϊκός και διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Αγωγής, ζήτησε την ελευθερία όλων των πολιτικών κρατουμένων, των παιδιών, των εφήβων και όλων των γυναικών στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

 


Η βουλευτής αφιέρωσε το μήνυμά της για τις 8 Μαρτίου στο θάρρος πολλών γενεών Παλαιστίνιων γυναικών, οι οποίες επί δεκαετίες αντιμετώπισαν όλες τις αποικιοκρατικές κατοχές, και ιδιαίτερα στη σημερινή γενιά και την αντίστασή της μπροστά στο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα του 21ου αιώνα.

"Στις Παλαιστίνιες γυναίκες που αντλούν δύναμη από την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους και τους αληθινούς προγόνους της γης τους. Σε εκείνες που δεν το έβαλαν ποτέ κάτω και που υπερασπίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα της οικογένειάς τους και του λαού τους. Για μια ελεύθερη Παλαιστίνη, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα", κατέληξε.

Η έκκληση του RIAOMPI πρότεινε να υποστηριχθεί η υπόθεση της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, προκειμένου το "Ισραήλ" να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά του παλαιστινιακού λαού.


 

 Υπογράμμισε το μήνυμα ότι η εξόντωση έχει το πρόσωπο μιας γυναίκας και ενός παιδιού, ένα μήνυμα που υποστηρίχθηκε από εκατοντάδες οργανώσεις και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο τους τελευταίους δύο μήνες.



Μεταξύ άλλων στοιχείων, το κείμενο αναφέρεται στις περισσότερες από 50.000 εγκύους της Γάζας που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, των οποίων οι γεννήσεις αυτούς τους μήνες πραγματοποιούνται εν μέσω μεγάλης αβεβαιότητας για τη ζωή τους και τη ζωή των νεογέννητων παιδιών τους και χωρίς συνθήκες υγιεινής ή ασφάλειας.

Πηγή: Al Mayadeen

  Cuba. Diputada Mariela Castro Espín rinde homenaje al valor de las mujeres palestinas - Resumen Latinoamericano



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια