29 Ιουνίου 2023

Κούβα και Ρωσία επικυρώνουν τους ισχυρούς δεσμούς τους στην άμυνα

 

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος και υπουργός των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας, Álvaro López Miera, και ο Ρώσος ομόλογός του, Serguéi Shoigú, επιβεβαίωσαν χθες στη Μόσχα την ισχύ των σχέσεών τους.

Σύμφωνα με την Prensa Latina, ο επικεφαλής του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος δήλωσε: "Χωρίς αμφιβολία, η Κούβα ήταν και συνεχίζει να είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Ρωσίας στην περιοχή".

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει από κοινού με την Κούβα μια σειρά έργων στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα και πρότεινε περαιτέρω προσέγγιση.

"Η σύνθεση της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του μαρτυρά την ετοιμότητα της κουβανικής πλευράς να συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στον στρατιωτικό και στρατιωτικοτεχνικό τομέα", δήλωσε ο Shoigu.

Στις συνομιλίες με τον López Miera, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Κούβα, η οποία βρίσκεται υπό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερα από 60 χρόνια.

Τόνισε επίσης ότι οι ρωσοκουβανικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα σε άνοδο. Αρκετές ρωσικές αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου έχουν πραγματοποιήσει φέτος επίσημα ταξίδια στην Κούβα, ενώ πρόσφατα το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και πρωθυπουργός της Κούβας Μανουέλ Μαρρέρο πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια