15 Ιουνίου 2023

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Κούβας για την υποτιθέμενη κατασκοπευτική βάση της Κίνας στο έδαφος της Κούβας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Mπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, ανέφερε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονυ Μπλίνκεν σχετικά με την παρουσία κινεζικής κατασκοπευτικής βάσης στην Κούβα είναι ψευδείς.

"Η θέση της Κούβας για το θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική", δήλωσε ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι "αυτές οι δηλώσεις (του Μπλίνκεν) είναι ανυπόσστατες".

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι "η Κούβα δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, ούτε για καμία  χώρα" και προειδοποίησε ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επιχείρηση παραπληροφόρησης, όπως πολλές άλλες που έχουν κατασκευαστεί  στις ΗΠΑ στη μακρόχρονη ιστορία της επιθετικότητάς τους κατά της χώρας μας".


 «Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών για την ύπαρξη κατασκοπευτικής βάσης της Κίνας στην Κούβα είναι ψευδείς. Η θέση της Κούβας πάνω στο θέμα είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική. Αυτή η δήλωση είναι ανυπόστατη. Ο στόχος της είναι να χρησιμεύσει ως πρόφαση για την διατήρηση του οικονομικού αποκλεισμού ενάντια στην Κούβα, αλλά και των μέτρων υψίστης πίεσης που έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια και τα οποία αποτελούν αντικείμενο καταδίκης, τόσο διεθνώς, όσο και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Καταδίκη που περιλαμβάνει και την απαίτηση να αφαιρεθεί η Κούβα από την αυθαίρετη λίστα των Κρατών που υποθάλπτουν την τρομοκρατία.


Η Κούβα δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, ούτε και για καμία χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν μια πολιτική, που καθημερινά απειλεί και τιμωρεί τον κουβανικό πληθυσμό στο σύνολό του. Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει και διαθέτουν στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή μας και διατηρούν επίσης, παρά τη θέληση του κουβανικού λαού, μια στρατιωτική βάση στο έδαφος που κατέχουν παράνομα στην επαρχία Γουαντάναμο. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επιχείρηση παραπληροφόρησης, όπως πολλές άλλες, που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, στην μακρόχρονη ιστορία επιθετικότητάς τους ενάντια στη χώρα μας».

Bruno Rodríguez: Declaraciones de Secretario de Estado sobre supuesta base de espionaje en Cuba carecen de sustento (+ Video) | Cubadebate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια