18 Μαρτίου 2021

Στο Ιράν το κουβανικό εμβόλιο Soberana 02

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Παστέρ του Ιράν, Alireza Biglari, δήλωσε σήμερα (14/3) ότι μέχρι στιγμής το εμβόλιο Covid-19 που κατασκευάστηκε από το Ιράν και την Κούβα λειτουργεί χωρίς επιπλοκές στους εθελοντές.

"Δεν έχει εμφανίσει παρενέργειες στην πρώτη και δεύτερη φάση δοκιμών", δήλωσε ο Biglari, η οποία ανακοίνωσε ότι η τρίτη φάση θα ξεκινήσει ταυτόχρονα και στις δύο χώρες.

Επεσήμανε επίσης, ότι το Ινστιτούτο Παστέρ και το Κουβανικό ομόλογό του, FΙΝΛΑΥ, συμφώνησαν πέρυσι να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ενός αντίδοτου κατά της παιδικής πνευμονίας.

Σε αυτό το πρώτο πρόγραμμα, εξήγησε, βασίστηκε το κουβανικό υποψήφιο εμβόλιο Soberana 02 για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2, που προκαλεί ο Covid-19.

Το Ιράν και η Κούβα αντιστέκονται στην εχθρότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, των οποίων η πολιτική της μέγιστης πίεσης συνίσταται στη δημιουργία οικονομικών δυσκολιών για αυτά τα δύο έθνη.

Η Ισλαμική Δημοκρατία, η οποία μετρά περισσότερους από 56.000 θανάτους από Covid-19, προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και την παρεμποδίζουν να αποκτήσει φάρμακα και εξοπλισμό για την καταπολέμηση της πανδημίας, μια περίπτωση παρόμοια με αυτή της Κούβας.

Sin complicaciones vacuna antiCovid-19 de Cuba e Irán (prensa-latina.cu)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια