24 Μαρτίου 2021

Granma: Η Κούβα αναγνωρίζει παγκόσμιες ενέργειες που απαιτούν το τέλος του αποκλεισμού των ΗΠΑ

O πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ Μπερμούδες, επαίνεσε τη συγκέντρωση περισσότερων από 21.000 υπογραφών που ζητούν από τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν να βάλει τέλος στον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας.

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο επικεφαλής του κράτους υπογράμμισε την υποστήριξη σε αυτή τη πρωτοβουλία του σχεδίου Puentes de Amor (Γέφυρες Αγάπης) στις Ηνωμένες Πολιτείες, που προωθείται από κουβανούς μόνιμους κατοίκους εξωτερικού.

Περισσότερες από 21 χιλιάδες υπογραφές υποστηρίζουν μέχρι σήμερα μιά πρωτοβουλία του σχεδίου Puentes de Amor (Γέφυρες Αγάπης) στις Ηνωμένες Πολιτείες, που προωθείται από κουβανούς μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, που ζητά από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να άρει τις κυρώσεις κατά της Κούβας και να θέσει τέλος στον βορειοαμερικανικό αποκλεισμό”, έγραψε ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ στον λογαριασμό του.

Η ανοιχτή επιστολή στον Μπάιντεν, εκτός από την απαίτηση για παύση του εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Νήσο για περισσότερο από 60 χρόνια, ζητά την επαναλειτουργία της πρεσβείας της Ουάσινγκτον στην Αβάνα και την αποκατάσταση του προγράμματος οικογενειακής επανένωσης, που διακόπηκε από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από το 2017.

Συνηγορεί επίσης στη θέσπιση “ανθρωπιστικών πολιτικών και αλληλεγγύης” προς την Κούβα, την έγκριση απεριόριστων αποστολών εμβασμάτων και την ενθάρρυνση οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ανάμεσα σε άλλες προτάσεις.

Από την άλλη πλευρά, το κανάλι στο YouTube Η Ευρώπη για την Κούβα επιβεβαίωσε στις 21 Μάρτη ότι το κάλεσμα της για καραβάνια αλληλεγγύης με τη Νήσο, θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μάρτη σε περίπου 40 χώρες του κόσμου, απαιτώντας το τέλος του αμερικανικού οικονομικού αποκλεισμού.

Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης θα επεκταθούν στην Ασία, Ωκεανία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη.

Ο αποκλεισμός αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη της Κούβας και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι απώλειες που έχουν συσσωρευθεί σε έξι δεκαετίες ανέρχονται σε 144.413 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από τον Απρίλη του 2019 ως τον Μάρτη του 2020 έχει προκαλέσει απώλειες της τάξης των 5.570 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό ρεκόρ για ένα χρόνο.

Cuba reconoce acciones mundiales para exigir fin el bloqueo de EE. UU. (+Video) › Mundo › Granma - Órgano oficial del PCC
NK


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια