18 Νοεμβρίου 2020

"Έχει και η μαλακία τα όριά της" - Η δήλωση της ημέρας

Πέρα από τα άλλα ... 

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να συμβουλευτεί ανθρωπολόγο για να αντιληφθεί αν ο φασισμός μεγαλώνει τη βλακεία ή η βλακεία το φασισμό.

Όταν ιστορικά ένα πολιτικό προσωπικό μιας χώρας έχει ως μόνιμο μέλημά του να βγει "υπάλληλος του μήνα" στα αφεντικά του, όχι πανδημία δεν μπορεί να διαχειριστεί, αλλά ούτε την ίδια του τη βλακεία.

Τι έγινε χθες; Mια υγειονομική βόμβα 5.000 νταβραντισμένων μπάτσων, που έπιναν τους καφέδες τους και συγχρωτιζόντουσαν ανά παρεάκια χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, έγιναν μαλιοκούβαρα με αγκαλιές, σωματικές στενές σωματικές επαφές (λόγω νταβραντισμού...) με ολιγάριθμα (συμβολικά) μπλοκ διαδηλωτών που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Τι θα γινόταν, αν δεν γινόταν αυτό; Θα πραγματοποιείτο μία συμβολική δράση-πορεία από ολιγάριθμα και σχετικά ολιγομελή (αντικειμενικά) μπλοκ, χωρίς σωματικές επαφές, χωρίς τσουβάλιασμα ανθρώπων σε βρώμικες κλούβες και κελιά, χωρίς ανθρώπους δεμένους δυο - δυο (γαμώ τις αποστάσεις σας) και χωρίς τις επακόλουθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα αστυνομικά τμήματα.

Τελικά, η κυβέρνηση πυροδότησε μία νέα υγειονομική βόμβα, καθώς  έγινε σαφές ότι δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να αψηφήσουν την πανδημία, προκειμένου να υπερασπιστούν τις συνταγματικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα μιας χώρας.

Η εξάρτηση φέρνει βλακεία και ανικανότητα και όσα κεφάλια κι αν άνοιξαν χθες, τελικά οι μαλάκες (δεν ξέρω αν αναφερόταν στην κυβέρνηση η γνωστή δήλωση στη βουλή), εκτός από μας, πυροβόλησαν και τα πόδια τους. 

Και τώρα, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Και όσο  δημοσιογράφοι (που λέει ο λόγος) και "σοβαροί αναλυτές" επιχειρούν να βγουν "υπάλληλοι του μήνα" στον πολιτικό προϊστάμενο, "υπάλληλο του μήνα", τόσο πιο σκατά τα κάνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια