23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κουβανός πρόεδρος έλαβε πρόσκληση να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS

Οι BRICS είναι μια ομάδα χωρών που ενδιαφέρονται για την επικράτηση της διεθνούς δικαιοσύνης, ενώ η Δύση επιδιώκει με κάθε τρόπο να σταματήσει την πολυμέρεια  στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να παρατείνει την ηγεμονία της.

Ο πρεσβευτής της Αβάνας στη Μόσχα, Χούλιο Γκαρμεντία Πένια,  ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντιας- Κανέλ  προσκλήθηκε στην επόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα πραγματοποιηθεί στη ρωσική πόλη Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Ο Γκαρμεντία δήλωσε ότι μέχρι στιγμής ο επικεφαλής του κουβανικού κράτους δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Στη συνάντηση του Καζάν, τα κράτη μέλη θα επιδιώξουν, ως συνήθως, να διευρύνουν την πολυμερή συνεργασία.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι προετοιμάζεται μια νέα κατηγορία «χώρας-εταίρου» και ότι περίπου 30 έθνη έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση με αυτή την ιδιότητα.
 


Οι BRICS αποτελούνται σήμερα από τη Βραζιλία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Ινδία, το Ιράν, τη Νότια Αφρική, τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής το 2024, οι BRICS θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την αποδόμηση του δολαρίου και την ενίσχυση των τοπικών νομισμάτων.

Ένας από τους κύριους στόχους των BRICS είναι να απωθήσουν το δολάριο ΗΠΑ από το παγκόσμιο αποθεματικό και να το αντικαταστήσουν με περιφερειακά νομίσματα.

Η ομάδα αυτή αντιπροσωπεύει σήμερα σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και περίπου το 25% των παγκόσμιων εξαγωγών.

  teleSUR (telesurtv.net)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια