6 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ιδιοκτήτες κάθε κοινότητας είναι οι γείτονες

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των CDR (Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης). Σύμφωνα με το δυναμικό ιδρυτικό πνεύμα τους, αν και οι μέθοδοι εργασίας τους ποικίλλουν, η ουσία τους παραμένει αμετάβλητη.

Η έμφαση στην ολοκλήρωση των λειτουργικών δομών σε κάθε Επιτροπή για την Υπεράσπιση της Επανάστασης (CDR), οι οποίες ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες των κουβανικών κοινοτήτων, ήταν μία από τις προτεραιότητες που τέθηκαν την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της 28ης Σεπτεμβρίου που πλησιάζει, της ημερομηνίας ίδρυσης αυτής της οργάνωσης που γεννήθηκε το 1960, για να υπηρετεί και να προστατεύει το λαό.

Προσαρμοσμένη σε αυτούς τους καιρούς, «η θεμελιώδης αποστολή είναι και θα συνεχίσει να είναι η υπεράσπιση της Επανάστασης», επαναβεβαίωσε ο Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας Gerardo Hernández Nordelo, ο εθνικός τους συντονιστής, ο οποίος πρόσθεσε ότι διαθέτουν 138.000 CDR σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών κοινοτήτων.

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, που φέρνει στη συλλογική μνήμη τη μυρωδιά των "caldosas" (παραδοσιακή κουβανική σούπα) της γειτονιάς και των κοινών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει κοινοτικές συναντήσεις με το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού, Φυσικής Αγωγής και Αναψυχής (Inder) και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Δημόσιας Υγείας.

Προβλέπει επίσης αιμοδοσίες, ημέρες καθαρισμού και καλλωπισμού της γειτονιάς, εξοικονόμηση ενέργειας, συλλογή πρώτων υλών, μεταξύ άλλων.

Τα CDR σήμερα δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα της δεκαετίας του '60 ή του '70, δήλωσε ο Hernández Nordelo, διότι, αν και η δυναμική της επιτήρησης έχει περάσει από μια φυσική πρακτική σε ένα συνδυασμό με τεχνολογίες, όπως οι κάμερες ασφαλείας, «οι ίδιοι οι γείτονες είναι οι ιδιοκτήτες της κοινότητας και εκείνοι που αποφασίζουν τι πρέπει να κάνουμε για να μην μας κλέψουν ή πώς θα οργανωθούμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας».

Los dueños de cada comunidad son los vecinos › Cuba › Granma - Órgano oficial del PCC      Autor:  | internet@granma.cu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια