10 Ιουνίου 2024

Η Κούβα θα συμμετάσχει στους Αθλητικούς Αγώνες BRICS

Η Κούβα θα εκπροσωπηθεί στους Πρώτους Αθλητικούς Αγώνες Brics 2024, που θα διεξαχθούν στο Καζάν, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ταταρστάν της Ρωσίας, από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι των Μεγάλων Αντιλλών θα διαγωνιστούν στο wushu, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Στα δύο τελευταία αγωνίσματα, θα διαγωνιστούν με την καινοτόμο ψηφιακή μέθοδο, η οποία συνδυάζει το φυσικό και το εικονικό περιβάλλον, με το άθροισμα των αποτελεσμάτων σε κάθε ένα από αυτά να καθορίζει την τελική θέση. 

Περίπου 5.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 90 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μελών των BΡΙΨΣ - μιας πολιτικής και οικονομικής συμμαχίας που αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική - και προσκεκλημένων κρατών αναμένεται να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Η αντιπροσωπεία των οικοδεσποτών θα ξεπεράσει τους 1.000 αθλητές. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 αθλήματα. Στίβο, κολύμβηση, καταδύσεις, καλλιτεχνική και ρυθμική γυμναστική, κανΟ καγιάκ, κωπηλασία, τζούντο, ξιφασκία, τένις, άρση βαρών, μπάντμιντον και πάλη. 

Θα πραγματοποιηθούν επίσης αγώνες καλλιτεχνικής κολύμβησης, ιππασίας, σάμπο, πυγμαχίας, σκακιού, καράτε και επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα υπάρχει επίσης χώρος για ακροβατικό rock'n roll και breaking (χορός στο ρυθμό του funk και του hip hop με πιρουέτες), το τελευταίο αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Η κουβανική ομάδα wushu, η οποία θα εμφανιστεί μεταξύ 13 και 16 του μήνα, αποτελείται από τους έμπειρους Rafael Alonso, Hiroshi Torres και Ricardo Ortega, μαζί με τον René Álvarez και τον 20χρονο Leandro Cordero, υπό την καθοδήγηση του Meyling Wong Chiu. 

Η διοργάνωση μπάσκετ έχει προγραμματιστεί από τις 15 έως τις 18 του μήνα και για το νησί θα αγωνιστούν οι Andy Castellanos, Ibrahín Hechavarría, Arlén Dayán Zaporta και Joan Carlos Gutiérrez, υπό τις οδηγίες των προπονητών Omar Corres και Julio Enrique Altunaga. 

Η ομάδα ποδοσφαίρου της Κούβας θα αγωνιστεί μεταξύ 20 και 22 του μήνα με ένα ρόστερ που αποτελείται από τους Kevin Rueda, Harold Aguilera, Jorge Luis González, José Harold Morales, Cristian Valiente, Jonathan Hernández, Ariel Pérez, Sergio A Pérez και Freddy Herrera. Την τεχνική διεύθυνση θα έχει ο Omar Correa.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο κύριος στόχος των Αγώνων θα είναι να ενισχυθούν οι αθλητικοί και φιλικοί δεσμοί μεταξύ των χωρών των Brics και των προσκεκλημένων χωρών, με βάση τις αρχές της ισότητας και της μη διάκρισης όσον αφορά την επιλεξιμότητα των συμμετεχόντων αθλητών.

Οι Αγώνες θα προηγηθούν της Συνόδου Κορυφής των Brics τον προσεχή Οκτώβριο, η οποία θα διεξαχθεί επίσης στο Καζάν.

Cubadebate
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια