9 Ιουνίου 2024

Ρωσικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα στηρίξει την BioCubaFarma στην ανάπτυξη φαρμάκων για γηριατρικές και ογκολογικές ασθένειες

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) θα επενδύσει περισσότερα από 11,2 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων για γηριατρικές και ογκολογικές ασθένειες σε συνεργασία με την BioCubaFarma.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ταμείου, Kiril Dmitriev, η αρχική επένδυση ύψους έως και 1 δισεκατομμυρίου ρουβλίων (11,26 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) θα μπορούσε να διπλασιαστεί στο μέλλον, σύμφωνα με την προτεραιότητα του ιδρύματος στον τομέα της υγείας.

Kiril Dmítriev
"Προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους καλύτερους παραγωγούς φαρμάκων στον κόσμο στη ρωσική αγορά, προκειμένου να εντοπίσουμε την έρευνα και την παραγωγή, να αντικαταστήσουμε τις εισαγωγές και να δημιουργήσουμε μια δική μας βιομηχανική βάση", δήλωσε.

Μέσω της ανακοίνωσης που έγινε στο πλαίσιο της 27ης συνόδου του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Dmitriev αναγνώρισε ότι "η εταιρεία BioCubaFarma έγινε ο πρώτος εταίρος του RDIF στη Δημοκρατία της Κούβας".

Είπε επίσης ότι "οι επενδύσεις σε βιοφαρμακευτικά προϊόντα και η ανάπτυξη 
 φαρμάκων για γηριατρικές και ογκολογικές ασθένειες θα βοηθήσουν τελικά περισσότερους ασθενείς και θα διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες της ρωσικής ιατρικής".

Ο όμιλος BioCubaFarma ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορία φαρμάκων, διαγνωστικών συστημάτων, εξοπλισμού και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας. Ο εν λόγω βιοφαρμακευτικός όμιλος αποτελείται από 46 εταιρείες, 33 από τις οποίες βρίσκονται στην Κούβα και 13 στο εξωτερικό.

Η τρέχουσα σύνοδος του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης  ολοκληρώνεται στις 8 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 136 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κούβας, η οποία συμμετέχει με αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ricardo Cabrisas Ruiz και αποτελούμενη από αξιωματούχους των υπουργείων Μεταφορών, Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων.

(Con información de Sputnik)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια