6 Ιουνίου 2024

Πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αναμένονται στην Αβάνα

Aπό 12 έως 17 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από ένα ναυτικό απόσπασμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποτελούμενο από τέσσερα πλοία: τη φρεγάτα
Gorshkov, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Kazan, το πετρελαιοφόρο Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης Nikolai Chiker.

Η επίσκεψη αυτή συνάδει με τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είναι αυστηρά σύμφωνη με τους διεθνείς κανονισμούς στους οποίους η Κούβα είναι κράτος-μέλος. Κανένα από τα πλοία δεν φέρει  πυρηνικά όπλα, οπότε ο ενδιάμεσος σταθμός τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή.

Οι επισκέψεις ναυτικών μονάδων από άλλες χώρες αποτελούν ιστορική πρακτική της επαναστατικής κυβέρνησης με έθνη με τα οποία διατηρούμε   σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Ρώσοι ναύτες θα πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Αρχηγό του Επαναστατικού Ναυτικού και στον Κυβερνήτη της Αβάνας. Θα επισκεφθούν επίσης χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι της Αβάνας, ένα από τα πλοία της ομάδας θα ρίξει 21 κανονιοβολισμούς ως χαιρετισμό προς το Έθνος, τις οποίες θα ανταποδώσει πυροβολαρχία των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων από το φρούριο San Carlos de La Cabaña.

(Υπουργείο Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια