6 Ιανουαρίου 2024

O Σοτομαγιόρ γιόρτασε στην Κούβα τη βράβευσή του από την Panam Sports

Αβάνα, 4 Ιανουαρίου - Ο καλύτερος άλτης του ύψους στην ιστορία, ο Κουβανός Χαβιέρ Σοτομαγιόρ, τιμήθηκε στην Αβάνα για το βραβείο "Θρύλος της Αμερικής", που του απένειμε τον Δεκέμβριο ο διοικητικός θεσμός του αθλήματος στην ήπειρο, Panam Sports.

Στο Bar 2.45, ιδιοκτησίας του διάσημου αθλητή, η ομάδα δουλειάς του οργάνωσε ένα πάρτι-έκπληξη, παρουσία πρωταθλητών, αθλητικών προσωπικοτήτων, φίλων και δημοσιογράφων, το οποίο ο αποκαλούμενος πρίγκιπας του ύψους, ή μάλλον ο βασιλιάς, απόλαυσε στο έπακρο.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν αστέρες όπως οι María Caridad Colón, Dayron Robles, Yumilka Ruiz, Anier García και Yoelbis Quesada, μεταξύ άλλων, ο διάσημος ηθοποιός Jorge Perugorria και οι κύριοι διευθυντές της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κούβας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Roberto León Richards.


Επίσης, αρκετές γενιές αλτών του ύψους, όπως ο Jorge Luis Alfaro, ο Luis Zayas και ο Πορτορικανός Luis Castro, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι γι' αυτούς ο Soto υπήρξε έμπνευση και αστειευόμενοι τον προέτρεψαν να αποκαλύψει τη "μαγική φόρμουλα" με την οποία μπόρεσε να πετάξει.

Συγχαρητήρια μηνύματα μέσω βίντεο, του έστειλαν ο πρόεδρος της Panam Sports Neven Ilic, πρωταθλητές του στίβου όπως ο Carl Lewis, ο Serguei Bubka, ο Mutaz Barshim και η Ana Fidelia Quirós, ο προπονητής του Guillermo de la Torre και αρκετοί φίλοι του από την εποχή του στίβου, όπως ο Marino Drake, ο Lázaro Betancourt jr και ο Lázaro Martínez.

Επίσης, στην οθόνη του 2.45 προβλήθηκαν εικόνες από τα επιτεύγματα του Soto και τη ζωή του, ακόμη και από παιδί, όταν ξεκίνησε τον αθλητισμό στη γενέτειρά του Limonar (επαρχία Matanzas), εμπνεόμενος, κυρίως, από τους παππούδες του από τον πατέρα του, οι οποίοι τον αποκαλούσαν πάντα "πρωταθλητή".

Radio Habana Cuba | Sotomayor homenajeado en Cuba por su premio Leyenda de Panam Sports (radiohc.cu)    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια