9 Ιουλίου 2022

Μία ακόμα παγκόσμια πρωτιά της Κούβας στον εμβολιασμό για COVID-19

Η Κούβα είναι σήμερα το έθνος με τις περισσότερες ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 που έχουν χορηγηθεί στον πληθυσμό της παγκοσμίως, χάρη σε μια κλιμακούμενη εκστρατεία εμβολιασμού με παραγόμενα στην Κούβα εμβόλια.

Η Κίνα, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία, η Ρωσία και η Νότια Αφρική, είναι μεταξύ άλλων, οι χώρες που ακολουθούν τη μεγάλη των Αντιλλών, όπως αναφέρει στο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter το Ινστιτούτο Εμβολίων Finlay (Instituto Finlay de Vacunas).


Σύμφωνα με την ημερήσια ανασκόπηση του Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, μέχρι την 3η Ιουλίου, έχουν χορηγηθεί στη χώρα 38.729.037 δόσεις εμβολίων Soberana 02, Soberana Plus y Abdala.

Μέχρι σήμερα, 10.680.238 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός από τα κουβανικά εμβόλια Soberana 02, Soberana Plus και Abdala, από αυτά, 9.416.692 άτομα έχουν λάβει  την δεύτερη δόση και 9.118.858 την τρίτη δόση.

9.974.887 άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, το οποίο αντιπροσωπεύει το 90% του πληθυσμού της Κούβας.

Τα εμβόλια της Κούβας είναι ασφαλή και χωρίς σοβαρές παρενέργειες, σύμφωνα με επιτυχείς κλινικές δοκιμές και εμβολιασμούς διαφορετικών τμημάτων του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής και Πληροφοριών της Κούβας, ο πληθυσμός του νησιού στα τέλη του 2020 ήταν περίπου 11.180.000 κάτοικοι.

Περισσότεροι από 220 εκατομμύρια άνθρωποι στη Λατινική Αμερική δεν έχουν ούτε μια δόση εμβολίου κατά του COVID-19, αναφέρει μήνυμα της Servicios Médicos Cubanos στον λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.


Instituto Finlay de Vacunas: Cuba con el primer lugar de dosis de refuerzo contra la COVID-19 en el mundo | Cubadebate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια