18 Ιουλίου 2022

Διεθνής Πιστοποίηση στο έργο BioCubaCafé

Το έργο BioCubaCafé, το οποίο αναπτύσσει για περισσότερα από δύο χρόνια ο κουβανικός Αγροτοδασικός Όμιλος Επιχειρήσεων (
Grupo Empresarial Agroforestal) με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτιστικών και Οικονομικών Ανταλλαγών με την Κούβα (Agencia para el Intercambio Cultural y Económico con Cuba / AICEC) και του Ομίλου Lavazza, αμφότεροι από την Ιταλία, έλαβε Διεθνή Οργανική Πιστοποίηση , σύμφωνα με ιστοσελίδα του Υπουργείου Γεωργίας.

Αυτή η έγκριση έχει μεγάλη σημασία για την εμπορική κυκλοφορία στη διεθνή αγορά του καφέ Arabica και Robusta που, χωρίς χημικά συστατικά, παράγεται και επεξεργάζεται από τους 170 καλλιεργητές καφέ εννέα δήμων της Ανατολικής Κούβας που εντάχθηκαν σε αυτό το  έργο.

#Cuba y BioCubaCaffe concluyen su primera participación en #WorldofCoffe con resultados relevantes.


Η ποιότητα και το ανταγωνιστικό επίπεδο του εξαγώγιμης προιόντος έχουν αναγνωριστεί από την εταιρεία συμβούλων Control Union Certifications (με έδρα στη Λίμα του Περού), όπως επαληθεύτηκε από το ACN (Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων) κατά την πρόσβαση στο εν λόγω έγγραφο.

Αυτός ο ρυθμιστικός οργανισμός επιθεώρησε πριν από πάνω από δύο μήνες τη συνολική διαχείριση της καλλιέργειας, που πραγματοποιείται στους δήμους Buey Arriba, Bartolomé Masó και Guisa, στη επαρχία Γκράνμα . και από II Frente, III Frente , Guamá, San Luis, La Maya και Contramaestre, στο Σαντιάγο ντε Κούβα.

Περίπου 1.470 εκτάρια καταλαμβάνει αυτή η καλλιέργεια συγκεντρώνονται σε αυτές τις ορεινές περιοχές, όπου η είδηση ​​της πιστοποίησης ήταν πολύ αναμενόμενη.

Το BioCubaCafé στοχεύει να επιτύχει την παραγωγή καφέ βάσει βιολογικών στάνταρτ, με βάση την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που θα αλλάξουν το σημερινό πρότυπο παραγωγής αυτού του προϊόντος στην Κούβα, επειδή όπως επιβεβαίωσαν οι υποστηρικτές και οι διευθυντές του έργου στο ACN, υπάρχει δυνατότητα να το επιτύχει.

Αν και σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, προς το παρόν στο έργο συμμετέχουν, 170 επιλεγμένοι παραγωγοί, 11 καφεκοπτικά και δύο κέντρα αποξήρανσης και μια εξαγωγική εταιρεία, όλα με την έγκριση που χορηγείται από την Control Union Certifications.

Στην πρόσφατη 17η Διεθνή Έκθεση Expocaribe, που πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγο ντε Κούβα, ο Ρομπελντί Νικοτ Τερένο, πρόεδρος του Grupo Empresarial Agroforestal και ο Μιτσέλε Κούρτο, πρόεδρος του Ιταλικού Οργανισμού Πολιτιστικών και Οικονομικών Ανταλλαγών, παρουσίασαν το έργο και μίλησαν για την ανάγκη να παρουσιαστεί ολόκληρη η γραμμή από την καλλιέργεια μέχρι τη διανομή και την πώληση.

Υπογράμμισαν επίσης ότι οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο απαιτούν ένα προϊόν απαλλαγμένο από χημικά λιπάσματα, σε αρμονία με το περιβάλλον, δηλαδή καθαρό, βιώσιμο και υγιεινό, για το οποίο πλέον η πιστοποίηση που χορηγείται είναι ένα εξαιρετικό βήμα προόδου.

Για πρώτη φορά στην παραδοσιακή συνάντηση της ανατολικής περιοχής του νησιού, μια ομάδα αγροτών και συνεταιριστών που συμμετείχαν στο έργο αντάλλαξαν εμπειρίες και γνώσεις, ενώ κατά ευτυχή σύμπτωση, στο Μιλάνο της Ιταλίας, σε ένα πρωτοφανές γεγονός, στη σημαντικότερη εμπορική έκθεση καφέ στην Ευρώπη, αναγνωρίστηκε η ποιότητα της σοδειάς του καφέ που συλλέγουν. οι ίδιοι.

Όπως αναφέρει σε tweet της η Μίρτα Γκράντα, πρέσβης της Κούβας στη Ρώμη, 200 από τους κύριους προμηθευτές από είκοσι χώρες, παρουσιάστηκαν στην World of Coffee.

Το BioCubaCafé αντιπροσώπευσε το νησί, «με αξιόλογα αποτελέσματα, περισσότερα από 250 δείγματα κουβανικού κόκκου καφέ διανεμήθηκαν και σχεδόν 1.700 προσβάσεις στον κωδικό QR του συστήματος BioCubaCaffeBlockhain», έγραψε η διπλωμάτης.

Τα αποτελέσματα του έργου και η διεθνής πιστοποίηση που χορηγήθηκε θα ωφελήσουν τους παραγωγούς και την ποιότητα ζωής τους, στο πλαίσιο της συνολικής ανάκαμψης στα ορεινά της ανατολικής περιοχής και των προοπτικών βιολογικής παραγωγής στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές, ο καφές που εξάγει το έθνος της Καραϊβικής είναι βασικά η ποικιλία Arabica, η καλύτερη από τις ποιότητές του και που παράγεται στα μικροκλίματά των ορεινών περιοχών του.  

 Proyecto BioCubaCafé es certificado internacionalmente | Cubadebate


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια