17 Ιουλίου 2022

Χώρος ανατρεπτικής δράσης κατά της Κούβας τα κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν σήμερα το σκηνικό μιας νέας εκστρατείας κατά της Κούβας, με σκοπό να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της χώρας και να ανατρέψει την επαναστατική κυβέρνηση του νησιού.

Μέσα από αυτές τις ψηφιακές πλατφόρμες, οι εκκλήσεις για πολιτική ανυπακοή γίνονται ατιμώρητα, ενώ οι ειδήσεις και οι πληροφορίες διαστρεβλώνονται με σκοπό τη διάσπαση της ενότητας και τη διάρρηξη της κοινωνικής ειρήνης.

Την προηγούμενη, η Ένωση Κουβανών Δημοσιογράφων (UPEC) ανέφερε ότι οι ειδικοί της εντόπισαν ετικέτες που παρακινούσαν τους Κουβανούς σε βία στους δρόμους για να δημιουργήσουν αναταραχές όπως αυτές που σημειώθηκαν στις 11 και 12 Ιουλίου 2021 σε αρκετές επαρχίες. 

Η ανάλυση εντόπισε 8.190 χρήστες που δημιούργησαν 27.301 αλληλεπιδράσεις τις τελευταίες επτά ημέρες. Αυτοί οι χρήστες του Διαδικτύου αποτελούν έξι κοινότητες ομαδοποιημένες γύρω από πολύ ενεργούς λογαριασμούς με ανόργανη δραστηριότητα στα δίκτυα, που βρίσκονται κυρίως σε τέσσερις χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και την Κολομβία, επεσήμανε η πηγή.

Κυριαρχούν οι χρήστες από τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και την Κολομβία, σύμφωνα με την τοποθεσία που δηλώνουν στο Twitter, όμως είναι πολύ πιθανό ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι να βρίσκεται στην πραγματικότητα στην Ισπανία, όπου η ετικέτα κατάφερε να είναι Trending Topic.

Η πλατφόρμα επικοινωνίας Dominio Cuba κατήγγειλε επίσης πρόσφατα την εκστρατεία κατά του νησιού σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων, ενάντι της οποίας οι υπερεθνικές τηρούν πολιτική ανοχής.

Στις 11 και 12 Ιουλίου 2021, σημειώθηκαν σε αρκετές πόλεις της Κούβας, ταραχές και βανδαλισμοί υποκινούμενοι από το εξωτερικό, εν μέσω ενός περίπλοκου κοινωνικού σκηνικού που διαμόρφωσε η οικονομική και υγειονομική κατάσταση της χώρας στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19 και της σκλήρυνσης του αποκλεισμού των ΗΠΑ.

Αυτή η επικοινωνιακή επιχείρηση καταγγέλθηκε από την κουβανική κυβέρνηση, η οποία καταδίκασε την άμεση εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια